Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainų šventė: nuo įspūdingų modernių šokių iki netradicinių kūrybinių sprendimų

Valstybės diena – liepos 6-oji – sostinėje bus pažymėta griausmingai – vidurdienį prasidės daugiau kaip 22 000 dalyvių sutrauksianti Lietuvos moksleivių dainų šventė. Organizatoriai atkreipė dėmesį į tai, kad šiemet per keturias šventės dienas svečiams planuojama pristatyti pačių įvairiausių pasirodymų – nuo liaudies dainų ir šokių iki įspūdingo moderniojo šokio meno, nuo žaismingų scenos žaidimų iki itin brandžių ir modernių kūrinių.
Prasidėjo Lietuvos moksleivių dainų šventės repeticija
Prasidėjo Lietuvos moksleivių dainų šventės repeticija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nemažai naujovių

Didžiulės ir spalvingos šventės išvakarėse visi 22 860 dalyviai – jau sostinėje, su jauduliu laukiama Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną startuosiančios muzikos, šokių ir kitų kūrybinių menų fiestos. Į Vilnių sugužėjo net 246 chorai, 202 ansamblių kolektyvai, 252 šokėjų kolektyvai, 60 pučiamųjų, 40 akordeonininkų orkestrų ir 35 orkestrų choreografinės grupės. Šventėje pasirodys muzikantai ir šokėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių šalių – Latvijos, Lenkijos bei Rusijos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prasidėjo Lietuvos moksleivių dainų šventės repeticija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prasidėjo Lietuvos moksleivių dainų šventės repeticija

Pakalbintas Dainų šventės direktorius Romualdas Kondrotas tikina, kad šiemet Lietuvos moksleivių dainų šventė – kaip niekada įvairi. „Pirmiausia ši šventė išsiskirs repertuaru. Intensyviai ieškojome ir suradome visai naujų akcentų. Radome daugybę liaudies meno ir fokloro sąsajų, kas tikimės paliks labai gerą įspūdį šventės svečiams“, – kalbėjo jos organizatorius.

Pirmiausia ši šventė išsiskirs repertuaru. Intensyviai ieškojome ir suradome visai naujus akcentus.

Naujovių, pasak pašnekovo, šiam renginiui tikrai netrūks – vien dainų dienai autoriai sukūrė 14 visiškai naujų dainų, o ką jau kalbėti apie šokius ar kitus pasirodymus, kurie jau savaime unikalūs.

R.Kondratas pabrėžė tai, kad šiais metais akordeonininkų orkestro koncertas „Akordeonų šėlsmas“ vyks šv. Jonų bažnyčioje, kas savaime sukuria visiškai kitokią atmosferą, jauseną.

„Atskirų meninių ir kūrybinių sprendimų netrūks visas keturias dienas. Pirmiausia atkreipėme didesnį dėmesį ir į vizualiuosius menus. Liepos 8-ąją „Siemens“ arenoje vyks šokių diena „Mano žemė“. Taip pat į Lietuvos moksleivių dainų šventę įtraukėme ir tai, ko anksčiau niekada nebuvo, pavyzdžiui, gatvės šokius ir baletą. Pakviesime visus – nuo paties mažiausio iki didžiausio, mėgstančio įvairias meno formas ir rūšys, bet visada išlaikysime pagarbą ir tautiniam rūbui“, – kalbėjo R.Kondrotas.

Šventėje numatytas ir ryškus etninis akcentas – dalyviai iš įvairių Lietuvos regionų, pasipuošę savo tautiniais rūbais, skirtingomis tarmėmis choru dainuos gražiausias lietuvių liaudies dainas. Taip bus pagerbiama kiekvieno regiono etnografija, o tuo pačiu juntamas itin stiprus vienybės jausmas. Ansamblių vakaras „Koks gražus tavo veidas, gimtine“ Kalnų parke vyks liepos 9-ąją.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prasidėjo Lietuvos moksleivių dainų šventės repeticija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prasidėjo Lietuvos moksleivių dainų šventės repeticija

Lietuvos moksleivių dainų šventės atidarymo ceremonija įvyks liepos 6-ąją Simono Daukanto aikšteje, o nuo 16 val. Renginys kelsis į Vingio parką, kur vyks Dainų diena „Tu mums viena“. Daugiau sužinoti apie renginį galite spustelelėję čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius