Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Merginų bučinio performansas šalia LR Seimo
Merginų bučinio performansas šalia LR Seimo / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Balandžio 25 d.

Susitikimas su istoriku Bernardu Gailiumi – 18.00 val., Vilniaus centrinėje bibliotekoje rašytojas pristatys savo naujausią knygą „Kraujo kvapas“.

Balandžio 25–30 d.

Meninių akcijų savaitė – kviečia Vilniaus miesto gatvėmis žingsniuojančius stebėti įvairius meninius veiksmus netikėčiausiose viešose miesto erdvėse. Tai nebus savitiksliai meniniai kūriniai, tikimės, jog jie paskatins bent akimirkai sustoti ir pagalvoti, kiek kiekvienas asmeniškai esame atsakingas už saugios, atviros ir laisvos mūsų visuomenės kūrimą. Daugiau informacijos 15min.

Balandžio 25 d.–gegužės 1 d.

Japonijos dienos Kaune WA - kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami susipažinti su Japonijos kultūra, menininkais, apsilankyti parodose ir dalyvauti kituose festivalio „Japonijos dienos Kaune WA“ renginiuose. Daugiau informacijos 15min.

Balandžio 29 d.

Spektaklio „Austerlicas“ rodymas – 17.30 val. Vilniaus Jaunimo teatre. W.G.Sebaldo kūrybos viršūne vadinamas paskutinis jo romanas „Austerlicas“ – tai epinė meditacija apie Holokausto traumą ir jos pasekmes idividualaus žmogaus likimui. Romane per asmeninės patirties prizmę taip pat reflektuojamas žmoniją alinančių karų ir XX a. civilizacijos naikinimo mastas. Pirmą kartą su Sebaldo kūryba susitinkantis K.Lupa mano, kad šio rašytojo literatūra gali inicijuoti teatro kalbos permainas.

Gegužės 1 d.

Ekskursija po parodą „Antanas Ingelevičius: kūrėjas ir miestas“ – 15.00 val. Istorijų namuose Vilniuje. Prieš A.Ingelevičiaus fotoobjektyvą tarpukario Kaunas atsiskleidė visai kitomis spalvomis – senovinis, medinis, nefasadinis, kasdienis ir ikimodernistinis. Visai kitoks, negu mes jį pažįstame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius