-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Platforma“ nepasiduoda mažumos reketui

„No good... Mums reikia gyvybės šiame rajone, – Vilniaus meras Remigijus Šimašius reagavo į praėjusio savaitgalio įvykius kultūros „Platformoje“ Vilniuje, kur buvo nutrauktas „Isla“ ciklo renginys. – Jau paprašiau policijos vado, kad rimtai pažiūrėtų, kas čia įvyko, ir kad policija nekibtų ant kabliuko kokio nors nepatenkinto dėdės ar konkurento. Šis miestas kvėpuos laisvai!“ Ketvirtadienį, liepos 4-ąją, „Platformoje“ pasirodys elektroninės muzikos atlikėja Luci iš Kijevo ir avangardinio hiphopo duetas „Vilniaus Energija“ iš Vilniaus.
„Platformoje“ pasirodys elektroninės muzikos atlikėja Luci iš Kijevo ir avangardinio hiphopo duetas „Vilniaus Energija“ iš Vilniaus
„Platformoje“ pasirodys elektroninės muzikos atlikėja Luci iš Kijevo ir avangardinio hiphopo duetas „Vilniaus Energija“ iš Vilniaus / Organizatorių nuotr.

Anot „Platformos“ atstovų, renginį „brutaliai nutraukė žmonės, nesuprantantys pliuralistinės demokratijos principų. Santvarkos, kurioje visi turėtume ieškoti bendro sutarimo, o ne daugumos diktatūros primetimo mažumai.“ Kiek anksčiau buvo organizuotas specialus susitikimas su kaimynais, kuriame renginių organizatoriai ir vietiniai gyventojai sprendė, kaip geriau sugyventi, tačiau vienas principingas stoties rajono gyventojas iškart ėmėsi veiksmų – atvyko su policijos pareigūnais, kurie elgėsi grubiai, šaipėsi iš organizatorių ir grasino spec. kuopos reidu. Ištrauka iš „Platformos“ pranešimo: „Tęsiantis nemaloniai įtampai siūlė susitarti su kaimynu „finansiškai“, kuo pastarasis iš karto labai susidomėjo ir pareiškė, kad yra atviras pasiūlymams. Vykstant šiam farsui, nebenorėjome toliau dalyvauti pareigūnų skatinamoje reketo akcijoje. Paklausėme jų, kaip spręsime situaciją, ir pareikalavome atlikti normalų tyrimą su įrodymais ir decibelų matavimu kaimyno bute.“

„Platformos“ kvietimas kvestionuoti saviraiškos laisvę, leidžiamą tik iki 22 valandos, susilaukė didžiulio dėmesio socialinėje erdvėje: daugiau nei 2,5 tūkstančio „laikų“, 750 pasidalinimų ir daugybės komentarų. Diskutuojama, kur prasideda ir kur baigiasi kiekvieno mūsų teisės ir pareigos, ar gyvenantys miesto centre turi susitaikyti su didesniu decibelų lygiu nei gyvenantys priemiesčiuose.

Beje, šiame renginyje lankėsi ir žinomo žurnalo „Monocle“ žurnalistai. Nors Lietuvoje jie renka medžiagą apie grafinio dizaino sceną, taip pat mielai lankosi ir įvairiuose renginiuose, susidarydami bendrą miesto kultūrinio gyvenimo kontekstą.

Kol vyksta tyrimas, „Platforma“ nesustoja ir toliau nuo ketvirtadienio iki sekmadienio kviečia vilniečius ir miesto svečius į savo renginius. Ketvirtadienį, liepos 4-ąją, ant „Platformos“ pabėgių pasirodys viena ryškiausių Ukrainos elektroninės muzikos atlikėjų Luci. Jai pavyksta sukurti atmosferinį electro-pop, tuo pat metu ir energingą, ir svajingą. Būdama ne vien dainininkė, ji pati rūpinasi savo meninėmis išraiškomis, taip pat ir savo klipų režisavimu. Stilingi Luci videoklipai, elegantiška muzika ir „pasidaryk pats“ natūra daro ją viena įdomiausių kylančių Kijevo kūrėjų.

Tęsdama savo debiutinio albumo kūrimą, Luci nusprendė sukurti vaizdo klipą kiekvienam jo kūrinių. Pavyzdžiui, vaizdai singlui „Ной“ („Nojus“) buvo nufilmuoti Samui saloje Tailande. Ryškiai apšviesti kontrastingų neono iškabų vaizdai primena Nicolas'o Winding'o Refn'o filmą „Only God Forgives“. Pats muzikos kūrinys yra tai, ko visi laukiame iš Luci – sintezatoriaus pulsavimas ir paslaptingas tekstas.

VIDEO: Люсі – Ной

Kartu su viešnia iš Ukrainos pasirodys gerai žinomas Vilniaus duetas „Vilniaus Energija“, neseniai išleidęs antrąjį albumą „Astrology Of EU“. Šiame projekte bendradarbiauja menininkas Žygimantas „Mesijus“ Kudirka ir muzikantas bei prodiuseris Adas Gecevičius iš „Sheep Got Waxed“. Beje, „Kudirka“ buvo specialiai atvykęs iš Nidos į minėtą „Islos“ renginį, tačiau vietoje jo „pasirodė“ kaimynas ir pareigūnai. Kūrėjai savo projekto pavadinimą aiškina taip: „Pavadinimas yra gana platus – gali reikšti ir Vilniaus kūrybinę energiją, Vilniaus kinetinę energiją, Vilniaus intelektualinę energiją, todėl tai netrukdo mums kurti ir lėtesnių kūrinių – viskas nebus vien ant energetinio piko, kuriame gana dinamišką muziką.“ Vienas naujausių dueto kūrinių – „Bepilotė mašina“.

VIDEO: Vilniaus Energija - Bepilotė mašina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius