Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Grigorian tapo Zalcburgo festivalio žvaigžde

Austrijoje, Zalcburge liepos pabaigoje prasidėjo mėnesį trunkantis vienas garsiausių pasaulyje vasaros festivalių, 2020 m. minėsiantis 100-metį. Festivalio programoje ir vieno garsiausių režisierių italo Romeo Castellucci režisuota Richardo Strausso opera „Salomėja“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Asmik Grigorian. Po pirmojo spektaklio solistė sulaukė keliolika minučių trukusių ovacijų, muzikos kritikai netrukus paskelbė – gimė nauja žvaigždė.
Asmik Grigorian R. Castellucci režisuotoje „Salomėjoje“
Asmik Grigorian R. Castellucci režisuotoje „Salomėjoje“ / Salzburger Festspiele/Ruth Walz nuotr.

Aplodismentai po spektaklio – Vienos filharmonijos orkestrui, dirigentui Francui Welseriui-Miostui, atlikėjams, ir scenoje pasirodo pagrindinio vaidmens „Salomėjos“ atlikėja A.Grigorian.

Po ilgų ovacijų solistei, į sceną kyla ir operos režisierius R.Castellucci ir iškart puola ant kelių prieš solistę.

Po pirmųjų „Salomėjos“ spektaklių užsienio spaudoje tuoj pat pasirodo straipsniai apie naują operos žvaigždę – A.Grigorian.

Vienas svarbiausių Vokietijos dienraščių „Süddeutsche Zeitung“ rašo, kad tokio fenomenalaus triumfo kaip A.Grigorian Zalcburgo festivalyje nepatyrė joks dainininkas nuo tada, kai prieš 16 m. Ana Netrebko sukėlė Wolfgango Amadeus Mozarto „Don Giovanni“ žiūrovus ant kojų ir pradėjo pasaulinę karjerą“.

Zalcburgo festivalyje A.Grigorian dalyvauja ne pirmą kartą, pernai ji dainavo Albano Bergo operoje „Wozzeckas“, bet tai pirmas kartas, kai ji dainuoja R.Strausso „Salomėją“ pagal Oskaro Wilde`o dramą.

Režisierė Dalia Ibelhauptaitė, kurios spektakliuose dainuoja A.Grigorian, taip pat buvo dainininkės sėkmės liudininkė Zalcburge, žiūrėjo „Salomėjos“ spektaklį ir specialiai „Panoramai“ pakalbino dainininkę.

„Sunkus sezonas, netikėjau, kad per vieną naktį galima tapti žvaigžde. Aš iki to daug metų ėjau, man tai – didelio darbo pasekmė“, – sakė A.Grigorian.

Režisierius R.Castellucci ne tik režisavo „Salomėją“, bet kūrė operai ir scenografiją, kostiumus, šviesas. Šio režisieriaus darbai ne kartą rodyti Vilniuje, „Sirenų” festivalyje. Pastarąjį kartą spektaklis „Apie dievo sūnaus veido koncepciją“ sukėlė tikinčiųjų protestus. Darbą su R. Castellucci A.Grigorian įvardijo kaip labai vieningą, komandinį.

„Be galo šiltas žmogus, kaip ir jo komanda, susirinko tikrus žmones. Mes buvom puiki komanda, nes mes dirbome drauge. Jis kūrė mano aplinką ir visą „Salomėjos“ pasaulį, o aš kūriau psichologinį tipažą“, – pasakojo A.Grigorian.

Iš viso festivalyje – 7 „Salomėjos“ spektakliai, 4 jau suvaidinti, nuo penktadienio dar laukia 3. Salomėją A.Grigorian dainuos ir kitame sezone, Niujorko „Metropolitan“ operoje. Tai bus solistės debiutas šioje operoje.

Per artimiausius tris sezonus A.Grigorian laukia 5 svarbiausi pasaulio operos teatrai – be Niujorko, Milano „La Scala“, Londono „Covent Garden“, Paryžiaus Bastilijos ir Vienos operos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius