-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūro Areimos teatras pristato edukacinių renginių ciklą „Projekcija‘22“

Sausio 10-13 dienomis Artūro Areimos teatre įvyks edukacinių renginių ciklas „Projekcija‘22“, kuris šiemet jaunuosius scenos menų kūrėjus, studentus bei aktyvius teatro žiūrovus nudžiugins skirtingų scenos menų disciplinų užsiėmimų įvairove - juos šiemet pristatys dėstytojai: choreografas/šokėjas Marius Pinigis, režisierius Artūras Areima ir poetas/performanso menininkas Žygimantas Kudirka, rašoma pranešime spaudai.
Projekcija
Projekcija / Asmeninio archyvo nuotr.

Pirmieji „Projekcijos“ renginiai (2019) pristatė reikšmingų šiuolaikinio Europos teatro spektaklių vaizdo įrašus, įvadines paskaitas apie spektaklių režisierius ir diskusiją bei jogos užsiėmimą su belgų režisieriumi Luku Percevaliu. 2022 m. „Projekcijos“ dėmesys bus skirtas praktiniams ir teoriniams užsiėmimams su Lietuvos scenos menų profesionalais ir naujų kūrybinių, idėjinių ryšių užmezgimui.

Programa

Marius Pinigis – šiuolaikinio šokio atstovas, savo veiklą plėtojantis kaip šokėjas, choreografas ir pedagogas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, vienas iš „NUEPIKO“ šokio trupės įkūrėjų.

Asmeninio archyvo nuotr./Artūras Areima
Asmeninio archyvo nuotr./Artūras Areima

Nors Mariaus vedamų praktinių dirbtuvių formatas bus orientuotas į judesį plačiąja prasme, visgi šiuolaikinis šokis ir jo įvairios improvizacinės, kūno pajautimo, taip pat technikos metodikos šiame seminare taps atspirties tašku platesniems judesio tyrinėjimams ir atradimams, iš to kylantiems judesių junginiams. Dirbtuvių metu bus skatinama atrasti kūrybinę kūno energiją. „Alikdami judesį dirbtuvių dalyviai kartais sako: „Kokią nesąmonę čia darau“, tačiau nesąmonė šiame kontekste yra gerai, nes sąmonės išoriniame pasaulyje yra labai daug.“ – primena šokėjas M.Pinigis.

Teatro režisierius Artūras Areima pristatys teatro laboratoriją „An Acrobat of the Heart“, kurią jau ne kartą įgyvendino Lietuvoje, su įvairią teatrinę patirtį turinčiais dalyviais ir Kinijoje, „Beijing Fringe“ festivalio metu, su profesionaliais teatro aktoriais.

„Užsiėmimų programą ruošiu remdamasis autoriaus Stephen Wangh metodologine knyga „An Acrobat of the Heart“ (liet. „Širdies akrobatas“), kuri yra sukurta pagal Jerzy Grotowski aktorinio meistriškumo lavinimo metodus. Užsiėmimų formatas: teatrinė laboratorija. Pagrindinė vyksiančios teatrinės laboratorijos mintis – šiuolaikinio aktoriaus buvimas-veikimas scenoje.

Asmeninio archyvo nuotr./Marius Pinigis
Asmeninio archyvo nuotr./Marius Pinigis

Teatrinės laboratorijos metu ieškosime sąmoningo, kitokio, naujo, kūrybiško aktoriaus veikimo būdo, kuris vėliau padėtų jam tapti originalesniu, savarankiškesniu, stipresniu bei atviresniu šiuolaikinei kūrybai.“

Žygimantas Kudirka – performanso menininkas, muzikos atlikėjas, poetas, vienas iš atliekamosios – slemo poezijos pradininkų Lietuvoje. Šis unikalus kūrėjas sausio 11 dieną Artūro Areimos teatre pristatys kolektyvinio rašymo dirbtuves. Kolektyvinis rašymas – tai kelių žmonių rašomas vienas tekstas. Dirbtuvių metu spontaniški eilėraščiai bus kuriami tiek balsu, tiek susirašinėjant elektroniniu paštu, tiek naudojant Žygimanto Kudirkos sukurtas programėles. „Dirbtuvių metu visi susijungsime į tinklą, virsime vienu kūrybingu protu ir sieksime bendro tikslo – drauge prigeneruoti žavingos, spontaniškos poezijos, kurią kiekvienas dalyvis gaus išsinešti į namus.“ – apie dirbtuves pasakoja kūrėjas.

Asmeninio archyvo nuotr./Žygimantas Kudirka
Asmeninio archyvo nuotr./Žygimantas Kudirka

Į „Projekcijos“ paskaitas ir užsiėmimus Artūro Areimos teatras kviečia registruotis kuo anksčiau dėl riboto dalyvių skaičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius