Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Ibelhauptaitė: „Mūsų solistai užaugo – jie stebina didžiausias pasaulio scenas“

„Tai yra paskutinė vakarienė,  šį sezoną mes atsisveikiname su Kongresų rūmų scena tokia, kokią ją pažįstame“, – sakė režisierė Dalia Ibelhauptaitė, Vilnius City Operos (VCO) konferenciją simboliškai subūrusi pastato rūsyje. Susitikimo metu buvo minima, kad šie metai kitokie: „bohemiečiai“ – D. Dalia Ibelhauptaitė, dirigentas Gintaras Rinkevičius, dizaineris Juozas Statkevičius, Asmik Grigorian, Edgaras Montvidas ir Laimonas Pautienius – vėl susiburia.
Dalia Ibelhauptaitė
Dalia Ibelhauptaitė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Piotro Čaikovskio „Pikų dama“, G.Rinkevičiaus pavadinta „kietu riešutėliu“ – vasarį bus paskutinis spektaklis įprastoje vietoje, nes nuo kovo mėnesio persikeliama į „Compensa“ koncertų salę. Su šiuo pasirodymu po penkerių metų pertraukos grįžęs J.Statkevičius teigia: „Bus siurprizas ir bomba. Laukit.“ Vienas pagrindinių Lizos vaidmuo „Pikų damoje“ ruošiamas Asmik Grigorian.

„Tai nebus mano pirmoji Liza. Tačiau man „Pikų dama“ asocijuojasi su tėčiu, Gehamu Grigorianu, todėl, kad jis operos pasaulyje Germano vaidmeniu padarė perversmą. Begalė solistų orientuojasi į jo įrašą. Na, o Lizos vaidmuo vokaliai yra ypač sudėtinga, nors, iš tiesų, mano svajonė dainuoti Germano partiją (juokiasi). Vienas svarbiausių dalykų yra tai, jog mano mama, Irena Milkevičiūtė, atliks Grafienės vaidmenį. Ji yra tas žmogus, kuris negali gyventi be dainavimo – dainuos tol, kol kvėpuos. Todėl norisi suteikti tas sąlygas – kurti kitokį repertuarą, pateikti save kitokiame amplua. Galiausiai, VCO – mano šeima ir tikrai norėtųsi, kad ji turėtų savo namus“, – pasakojo A.Grigorian.

Paklausta apie didžiulį pasisekimą tarptautinėje arenoje, solistė teigė, jog perversmas įvyko pasaulyje, o ji pati jaučiasi tokia pat. A.Grigorian pabrėžia, kad svarbiausia yra tai, jog daug ir sunkiai dirbusi bei nepagailėjusi net ir finansinių resursų, ji daro tai, ką mėgsta labiausiai.

„Pikų damoje“ taip pat pasirodys Jurgita Adamonytė bei Kostas Smoriginas, įkūnysiantis Tomskį.

Kongresų rūmų salės rekonstrukcija buvo opi diskusijų tema. Kalbėta ir apie diaugiafunkcės koncertų salės poreikį.

„Aš kalbu kaip orkestro vadovas, aš nekalbu kaip administracijos vadovas, nes toks nesu. Iš tiesų, viešuosiuose pirkimuose kažkas negerai. Aš suprantu, kad tai kova su korupcija, nes jos yra daug. Tačiau kartais kovodami mes nepadarome tų dalykų, kuriuos reikia padaryti greitai. Manau, kad tokia pati situacija yra ir su kitomis salėmis Lietuvoje“, – kalba dirigentas G.Rinkevičius.

Išryškindama Kongresų rūmų salės problema D. Ibelhauptaitė sakė: „Mes nesiskundžiame, bet kalbame apie realybę. Mūsų solistai užaugo – jie stebina didžiausias pasaulio scenas.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Asmik Grigorian
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Asmik Grigorian

Operos mėgėjų šio sezono spalio mėnesį laukia ir legendinis P.Čaikovskio „Oneginas“, kuriame jau ne pirmą Lenskio vaidmenį atliks kritikų įvertintas, neseniai iš Glyndebourne‘o festivalio sugrįžęs E.Montvidas. Onegino charakterį įkūnys L.Pautienius, bus galima išgirsti ir Tadą Girininiką, Ievą Prudkovaitę, Jovitą Vaškevičiūtę, Rafailą Karpį, jaunąjį solistą Edgarą Davidovičių ir kitus.

Kartu su Justina Gringyte ir Laimonu Pautieniumi M.Adomaičio elektroninė opera „e-Carmen“ kviečia neabejingus elektroninei muzikai. Spektaklis įvyks lapkričio 8 d.

2018 m. gruodžio mėnesį žiūrovai kviečiami į Ch.Gounod „Faustą“, kuriame taip pat dainuos E.Montvidas. Kas bus antrasis Faustas, D.Ibelhauptaitė dar neatskleidžia. Neseniai iš „Deutsche opera“ Berlyne sugrįžęs Almas Švilpna vaidins Mefistofelį, Vida Miknevičiūtė – Margaritą.

G.Puccini „Toska“ pasirodys kovo mėnesį, kuriame debiutuos K.Smoriginas ir Merūnas Vitulskis.

Gegužės mėnuo siūlo C.Saint Saenso operą „Samsonas ir Dalila“ kartu su iš Metropoliteno operos sugrįžusiu, Samsoną įkūnysiančiu Kristianu Benediktu, Kostu Smoriginu, atliksiančiu Dagono žynio vaidmenį, ir Justina Gringyte.

Šiais metais VCO plakatus „Onegino“ spektakliams kurs Ray Bartkus, o „Pikų damos“ afišas – Stasys Eidrigevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius