Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Daugiau nei teatras”: dėl ko jaudinasi teatro kostiumininkės?

Ką išgyvena teatro kostiumininkės, spektaklio metu stovindamos užkulisiuose? Kas atsitinka, kai staiga scenoje aktoriui suplyšta apdarai? Apie tai – naujoje Klaipėdos dramos teatro laidoje „Daugiau nei teatras“.

Alma Jočienė – vyriausioji Klaipėdos dramos teatro kostiumininkė. Kolegos ją dažnai vadina švelniai, tiesiog Almute. Draugystė tarp aktorių ir kostiumininkės užsimezgusi tvirta. Kartu dirbdami jie spėja ne tik spektaklių kostiumus sužiūrėti, bet ir apie gyvenimą pakalbėti.

A.Jočienė prisimena senąją teatro aktorių kartą, kaip koridoriumi oriai žengdavo Vytautas Paukštė, kaip įsiliejo į teatrą jaunoji karta, kaip spindesio neprarado jų akys.

Kiekvieno spektaklio metu kostiumininkės jaudinasi už aktorius. A.Jočienė laidoje prisiminė ir nutikimus, kai scenoje plyšo kostiumai, o atbėgti su adata ir jų sutaisyti negali.

Nauja Klaipėdos dramos teatro laida „Daugiau nei teatras“ – apie tuos nematomus žmones, kurie tikrove verčia neįmanomus dalykus. Teatro šeima yra didelė ir įvairi – šia laida siekiama atskleisti jos įvairovę ir žmogiškų istorijų tinklą, kuris kasdien pinamas teatre. Teatro magijos šaknys yra čia – užkulisiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius