-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje spektaklį apie Černobylio katastrofą statantis prancūzų režisierius: „Tai šokiruos“

Klaipėdos jaunimo teatre reziduojantis prancūzų režisierius Jean Cyril-Vadi net ir Lietuvoje vis nustemba, kaip stokojama žinių apie Černobylio katastrofą. „Noriu, kad ši nelaimė nebūtų užmaršty. Juk vien Prancūzijoje turime 30 atominių elektrinių“, - sakė režisierius, kuriantis performansą „Žvaigždės vardas –Metelė“.
Klaipėdos jaunimo teatre reziduojantis prancūzų režisierius Jean Cyril-Vadi stato spektaklį apie Černobylio katastrofą.
Klaipėdos jaunimo teatre reziduojantis prancūzų režisierius Jean Cyril-Vadi stato spektaklį apie Černobylio katastrofą. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Į Klaipėdą 3 savaitėms atvykęs režisierius puikiai kalba lietuviškai. Kažkada jam teko pagyventi ir mokytis Šiauliuose, Kaune. Todėl džiaugiasi galėdamas tobulinti lietuvių kalbos įgūdžius.

1998-aisiais režisieriui teko apsilankyti ir Dievo pamirštoje vietoje – Černobylyje. Vaizdas, kurį jis ten matė, sukrečiantis.

„Apie Černobylį buvo daug kalbama ir rašoma ir Prancūzijoje. Tačiau būta ir nemažai netiesos. Dabar jau absurdiškai skamba, bet viena žurnalistė per televiziją aiškino, kad radiacijos debesis yra sustojęs ties valstybių siena, ir Prancūzijos nepasieks. Kokia nesąmonė. Apie Černobylį reikia kalbėti, net jei jau praėjo 30 metų. Tuo labiau“, – sakė režisierius Jean Cyril-Vadi.

Kai atvykęs į Klaipėdą vietos Jaunimo teatro aktoriams pristatė savo viziją, koks bus spektaklis, pamatė išplėstas jų akis.

„Šis spektaklis, jei jį taip galima pavadinti, šokiruos. Grįžus dar norėsis apie tai galvoti, analizuoti. Savo tikslą būsiu pasiekęs, jei apie Černobylį bus skaitoma daugiau, domimasi šiuo įvykiu“, – teigė režisierius.

Tiesa, apie siužeto liniją jis nutylėjo ir vis intrigavo, kad daug kas čia bus netikėta.

Spektaklio „Žvaigždės vardas – Metelė“ (eilutė iš Šventojo Rašto) premjera numatyta spalio 25 d. 19 val. Kultūros fabrike.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius