Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos dramos teatro premjera – su ženklu „N-14“

Šią savaitę publikai pristatęs režisieriaus Gintaro Varno pastatymą „Šmėklų sonata“ Klaipėdos dramos teatras vėl kviečia į premjerą. Ateinantį trečiadienį jaunas režisierius Tomas Jašinskas pristato monospektaklį „Produktas“.
I.Reklaitis spektaklyje vaidina prodiuserį Džeimsą, antrarūšių filmų aktorei pristatantį savo naują scenarijų, turintį ją paversti žvaigžde.
I.Reklaitis spektaklyje vaidina prodiuserį Džeimsą, antrarūšių filmų aktorei pristatantį savo naują scenarijų, turintį ją paversti žvaigžde. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Premjera Teatras

Vaidina prodiuserį

Ženklu „N-14” pažymėtas spektaklis sukurtas pagal šiuolaikinės dramaturgijos krikštatėvio, legendinio britų dramaturgo, aktoriaus ir žurnalisto Marko Ravenhillo pjesę.
„Produkte“ aktorius Igoris Reklaitis persikūnija į prodiuserį, antrarūšių filmų aktorei pristatantį savo naują scenarijų, turintį ją paversti žvaigžde. Jo siūlomame „produkte“ pagal visus rinkos dėsnius susipina erotika, meilė, terorizmas ir religinis fundamentalizmas. M. Ravenhillo „Produktas“ - sumani šiuolaikinės visuomenės fantomų satyra, demaskuojanti masinės informacijos priemonių manipuliacijas žmonių sąmone.
Pasak režisieriaus T.Jašinsko, šis pasakojimas apie tai, kaip absurdiškos istorijos veikia žmones, kaip visa tai niveliuoja visas didžiąsias žmogiškąsias vertybes. „Ši istorija - ne vien tragifarsas apie terorizmą tiesiogine prasme. Tai terorizmo prieš artimą ir patį save atskleidimas“, - paaiškino T.Jašinskas.

Spektaklis mąstantiems

Režisierius pasirinko šią pjesę, nes ji, jo manymu, aktuali šiandien ir reikalinga Klaipėdos scenai. Jis teigė spektaklyje palietęs daug temų – sukrečiančius pasaulio įvykius, žmonių susvetimėjimą, niveliaciją, vienatvę ir kiekviename žmoguje slypinčią homofobiją. 
„Kiekvienas žiūrovas tampa ta aktore, kuriai pagrindinis herojus Džeimsas pasakoja apie stebuklingą milijoninį pelną turintį atnešti filmą. Publika turėtų pasiruošti atrankai“, - kalbėjo režisierius.
Pasak kūrėjų, spektaklis aktualus ir jauniems, ir vyresniems žiūrovams. „Amžius čia visiškai nesvarbus. Spektaklis skirtas mąstančiam žiūrovui“, - sakė aktorius I.Reklaitis.
Režisierius prisipažino ilgai galvojęs, kokį aktorių pasirinkti. Pakviesti I.Reklaitį jis apsisprendė susipažinęs su jo darbais scenoje. „Man artima šio aktoriaus ekspresija, organiškas, charizmatiškas buvimas scenoje, o monospektakliui kaip tik to ir reikia. Be to, sutampa mūsų pasaulėžiūra“, - atviravo T.Jašinskas.

Scenoje vienišas nesijaučia

Premjera - I.Reklaičio debiutas monospektaklyje. Jis prisipažino, kad monospektaklis bet kuriam aktoriui – tikras iššūkis. Lipti į sceną vienam nėra lengva, tačiau apsispręsti padėjusi pjesė ir jos pagrindinis personažas, kuris I.Reklaičiui įdomus.
„Jei atvirai, esu monospektaklio priešas, bet ši medžiaga mane nupirko. Pjesės autorius viską sudėliojo meistriškai, todėl scenoje nesijaučiu vienišas, bendrauju su partneriais, nors jie ir nėra realūs. Man įdomus konfliktas su šiais personažais“, - sakė aktorius. 
I.Reklaitis teatre sukūrė per pusšimtį vaidmenų, kurių įsimintiniausi - Gydytojas (A. Strindbergo „Kelias į Damaską“; rež. O. Koršunovas), Verneris (M. von Mayenburgo „Šaltas vaikas“ rež. O. Koršunovas). Už pastarąjį vaidmenį aktorius apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi.

Debiutavo sensacingai

T.Jašinskas, neseniai baigė mokslus Maskvoje, Mejerholdo centre, ir sėkmingai debiutavo Lietuvos profesionaliojo teatro scenoje. Jo Lietuvoje kurtas diplominis spektaklis pagal N. Gogolio „Pamišėlio užrašus“ nukeliavo į teatrų festivalius Maskvoje ir Makedonijoje, Maskvoje režisuotas monospektaklis pagal A. Camus „Krytį“ sėkmingai rodomas Rusijos sostinės teatruose, o spektaklis apie K. Binkį „Keturiais vėjais“ įtrauktas į Valstybinio jaunimo teatro repertuarą. Šiemet T. Jašinsko planuose - F. Schillerio „Plėšikai“ Kauno valstybiniame dramos teatre.
M.Ravenhillas yra vienas iš sėkmingiausiai dirbančių ir labiausiai gerbiamų savo kartos dramaturgų. Jis debiutavo sensacinga pjese „Shopping and Fucking“, kurią Lietuvoje pastatė režisierius Oskaras Koršunovas. Vėliau autorius parašė pjeses „Faustas yra miręs“, „Rankinė“, „Keletas tikslių polaroidinių nuotraukų“, „Motušės Klap viešnamis“ ir kt. 2006 metais M.Ravenhillas lankėsi Lietuvoje, festivalyje „Naujosios dramos akcija“, kur pats vaidino savo pjesėje „Produktas“.
Premjera – monospektaklis „Produktas“ žiūrovų lauks lapkričio 16 d. 18 val. Klaipėdos žvejų rūmų (Taikos pr. 70) teatro salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius