Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Komedijos „Du vyrai geriau“ išskirtinumas – ne tik skambūs žodžiai

Unikalų aktorių ansamblį, jaunatviško šėlsmo kupinus herojus bei kiekvienam artimas istorijas komedijos žanrui neabejingi išvys jau kovą, naujausiame režisieriaus Balio Latėno spektaklyje „Du vyrai geriau“.
Spektaklio „Du vyrai geriau“ repeticija
Spektaklio „Du vyrai geriau“ repeticija / Vytautės Ribokaitės nuotr.

Nors kūrybinė komanda, siekdama išsaugoti intrigą, apie spektaklį per daug kalbėti nenori, puse lūpų prasitaria, kad jis tikrai išsiskiria tiek savo siužetu, tiek suburtu aktorių kolektyvu bei siunčiama žinute.

Spektaklio istorija: nuo kasdienybės iki absurdo

„Du vyrai geriau“ pavadinimas – intriguojantis, keliantis daugiaprasmių minčių. Spektaklio režisierius Balys Latėnas kalbėjo, esą spektaklio pavadinimas skamba intriguojančiai, tačiau istorija, kuri pasakojama, jos temos yra kartu ir labai atpažįstamos bei artimos. „Kiekvieną iš mūsų kartais aplanko santykių rutina ir mes užstringame gyvenimo kasdienybėje.

O bėgdami nuo to gelbėjamės svajodami, žaisdami savotišką galimybių žaidimą „kas būtų jeigu būtų“ Susikoncentruojame į praeities malonius prisiminimus ir būsimus ateities lūkesčius, tarsi užmirštame, kad gyvenimas vyksta būtent dabar, ir viskas priklauso nuo mūsų pačių“, – mintimis dalijosi režisierius Balys Latėnas.

Komedijos „Du vyrai geriau“ situacija artima absurdui ir drauge labai artima. Čia susipina meilė vyrui, šeimai, moters svyravimai ir emocijų pliūpsniai, priklausomybė nuo atsakomybių ir begalinis noras keisti tradiciją. Vietinės reikšmės politikas Alfredas pasitinka žmoną Gertrūdą grįžtančią iš komandiruotės Paryžiuje, kuri praneša stulbinančią žinią, aukštyn kojomis apverčiančią trijų žmonių pasaulius. Labai greitai jaukus šeimos butas, kuriame vyksta komiški nesusipratimai, virsta savitu beprotnamiu!

Geriausi aktoriai viename spektaklyje

Naujausia B.Latėno komedija subūrė talentingų ir profesionalių aktorių kolektyvą. Išskirtinius vaidmenis atliks pripažinti Lietuvos artistai: Žemyna Ašmontaitė, Aistė Lasytė, Neringa Varnelytė, Valentinas Krulikovskis bei Mantas Vaitiekūnas. Pastarųjų plačiai pristatyti nereikia. Ž.Ašmontaitė įkūnijo populiarius vaidmenis filmuose „Zero 2“, „Matrioškos“, serialuose „Broliai“, „Nuovada”, „Moterys meluoja geriau“, spektaklyje „Pradžia. K.Donelaitis. Metai”, pagal K.Donelaičio poemą, ir daugelyje kitų. Ne mažiau ryški aktorė, muzikantė, įvairių televizinių projektų dalyvė Aistė Lasytė. Ji – viena iš „Liūdnų Slibinų“, televizijos projekto „Auksinis balsas“ nugalėtoja. Aktorė ne vienam žinoma kaip vienintelio Lietuvoje improvizacijos teatro „Kitas kampas” trupės narė. Komediją savo meistryste taip pat puoš Neringa Varnelytė, sukūrusi daugybę taiklių parodijų nuotaikingoje humoro laidoje „Dviračio šou“. Artistė įkūnijo dešimtis ryškių vaidmenų tokiuose spektakliuose kaip „Aštuonios mylinčios moterys“, „Trys mylimos“ bei daugelyje kitų.

Komedija „Du vyrai geriau“ neįsivaizduojama be vyriškojo prado vaidmenis atliksiančių aktorių. Ilgametę patirtį tiek kino, tiek teatro scenose skaičiuojantis Mantas Vaitiekūnas spėjo atskleisti daugybę žiūrovų simpatijų pelniusių, įsimintinų rolių. Vieni naujausių, abejingų nepalikę amplua filmuose „Tarp mūsų berniukų“, „Gautas iškvietimas“, „12 kėdžių“, spektakliuose „Madagaskaras“, „Mistras“, „Revizorius“, „Mama katinas“. Savo talentu „Du vyrai geriau“ žiūrovus taip pat džiugins aktorius Valentinas Krulikovskis. Neseniai savo balsu nustebinęs ir sužibėjęs projekte „Muzikinė kaukė“, Valentinas atpažįstamas iš filmų „Laiškai Sofijai“, „Ekskursantė“ ir „Tarp mūsų berniukų“, taip pat serialų

„Gyvenimo receptai“ ir „Juodosios našlės“, teatro spektaklių „Karalius Lyras“, „Septynios gražuolės“ bei daugelio kitų.

Paklaustas, kaip nutiko, kad viename spektaklyje žiūrovus pasitiks tiek įvertintų ir pripažinimą pelniusių artistų, B. Latėnas atviravo, jog visų pirma imponavo aktorių talentas ir patirtis. „Su vienais man jau teko susidurti kituose projektuose, su kažkuo tai pirma kūrybinė pažintis. Bet pagrindinis pliusas ir išskirtinumas yra tai, kad spektaklio aktoriai visiškai skirtingi žmonės. Tai netrukdo siekti bendro tikslo, o netgi atvirkščiai, tik papildo, nes ten, kur susirenka skirtingos asmenybės, gimsta įdomūs dalykai“, – kalbėjo režisierius.

Ne vienas aktorius dalijosi mintimis, esą įsitraukti į „Du vyrai geriau“ gimimą skatino ne tik įdomi istorija, bet ir kolegos. „Komanda nuostabi, svarbiausia, kad su šiais aktoriais dirbsiu pirmą kartą, o tai irgi labai intriguoja. Visi skirtingi ir tuo nepakartojami“, – svarstė Alfredo vaidmenį atliksiantis Mantas Vaitiekūnas.

Komedijos išskirtinumas – ne skambūs žodžiai

Tai tikrai nepavydėtinos situacijos komedija, juoko fone siunčianti nepavaršutinišką žinią. Paklaustas apie spektaklio išskirtinumą, režisierius B. Latėnas nedaugžodžiavo. „Spektaklis visų pirma ypatingas todėl, kad tai pirmas mano kaip nepriklausomo kūrėjo inicijuotas spektaklis. Ši komedija man pačiam įdomiausia dėl dviejų dalykų: pirmiausia sudomino tema, kurioje dviejų žmonių meilės tema įvelkama į visiškai netikėtą žiūrovui siužetą, dėl ko gimsta netikėta ir įtraukianti istorija. Ir antra – įsimintini aktorių vaidmenys“, – kalbėjo Balys Latėnas.

Komedijoje savo vietą atranda nepaprastai skirtingas asmenybes įkūnijantys personažai. Vieni jų – šeimai pasišventę, pareigingi ir mylintys, tačiau rutinai pasidavę tėvai. Kiti – jaunatviško šėlsmo kupini, nuotykių ir įvairių gyvenimo skonių išsiilgę žmonės. Tretieji – kiek įkyrūs, iš „musės dramblį“ ir iš nieko problemas kuriantys, tačiau nuoširdūs ir draugystės ištroškę žmonės. Svarbiausia, skirtingi charakteriai geba sugyventi po vienu stogu ir net teigiama linkme pakeisti vieni kitų gyvenimus!

Režisieriui antrino aktorė Aistė Lasytė. Anot jos, visuose kūriniuose vyksta vienokie ar kitokie veikėjų tarpusavio santykiai. „Šioje komedijoje santykius suaštrina meilės trikampis, kuris bandomas išspręsti taikiai, apsigyvenant trijulei po vienu stogu. Lyg ir nėra labai nematyta ir ypatinga situacija, bet tikrai ne kasdieniška, o kas ne kasdieniška, tas ir ypatinga“, – svarstė kaimynės Roksanos vaidmenį įkūnisianti Aistė Lasytė.

Kalbėdamas apie „Du vyrai geriau“ išskirtinumą, Mantas Vaitiekūnas dalijosi mintimis, esą, nors komedijos žinutė iš pirmo žvilgsnio paprasta, tuo pačiu labai sudėtinga. Ja sakoma, kad nereikia bijoti laužyti rutinos. Rutina paskandina ne vieną šeimą. Pridurdamas aktorius svarstė, jog kiekvienas darbas, kaip ir kiekviena pjesė, kaip ir kiekvienas režisierius yra skirtingi, todėl įdomu įsitraukti į naujų spektaklių statymą. „Balį Latėną pažįstu labai seniai, tai mano grupiokas ir bendražygis. Visada jaučiau jo potraukį režisūrai, bet dirbti kartu nepasitaikydavo. Ir štai, vieną dieną jis prasitaria apie šią medžiagą. Iš viso to, ką jis papasakoja, kitą rytą lieka malonumo skonis. Visko nepamenu, bet intriga jau yra. Tad vėliau perskaitau pjesę ir lieku sužavėtas siužeto bei personažų įdomumo“, – atviravo Mantas Vaitiekūnas.

Pirmieji spektaklio „Du vyrai geriau“ pasirodymai jau kovą! Kuršėnuose (kovo 9 d.), Zarasuose (kovo 15 d.) bei Kėdainiuose (kovo 21 d.).

Daugiau informacijos – ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius