-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovo 11-ąją – „Beauštanti“

Visai tautai reikšmingų švenčių metu Naujajame teatre tradiciškai rodomas režisierės Svetlanos Šulc spektaklis „Beauštanti“. Spektaklyje skamba ne tik Maironio kūryba, bet ir tradicinės lietuviškos dainos, kanklių muzika.
Kovo 11-ąją – „Beauštanti“.
Kovo 11-ąją – „Beauštanti“. / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Maironis Spektaklis

Kovo 11-ąją Naujasis teatras ir vėl kviečia visus pasinerti į lietuviškos kultūros kupiną spektaklį. Pasirodymui pasirinkta kamerinė salė, suteikianti galimybę žiūrovams lengviau pajusti spektaklio kuriamą atmosferą.

100-ųjų Maironio gimimo metinių minėjime poetas V.Mykolaitis-Putinas sakė: „Mes žinome daug didesnių poetų už Maironį, tačiau Maironis mums kažkas daugiau negu jie. Ne savo raštų gausumu, ne tematikos svarumu, ne poetiniu artizmu, o lietuviško žodžio galia ir poveikiu mūsų sąmonei, – žodžio, padėjusio mums rasti save, apsispręsti ir visą amžių pasilikti su savo kraštu, su savo tauta“.

„Beauštanti“ kovo 11 dienai pasirinkta dėl poeto reikšmės mūsų kultūrai. Maironio kūryba artima ir atpažįstama kone kiekvienam lietuviui. „Maironis buvo tikras vyras, neabejingas moterų grožiui ir ne vieną iš jų įsimylėjęs. [...] bet pareigos jausmas, ištikimybė duotai priesaikai [...] neleido jam peržengti tam tikrų ribų“ – teigė E.Žmuida. Spektaklyje „Beauštanti“ taip pat vedama paralelė tarp meilės moteriai ir meilės Tėvynei.

Teatro, muzikos bei poezijos apjungimas padeda pasiekti tuos žmones, kurie įprastai nebeatsiverčia knygos. Šių dienų visuomenė darosi vis reiklesnė, turinti nemažus lūkesčius, todėl pasirinkta netradicinė poezijos pateikimo forma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius