-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinė lietuvių teatro komedija „Laukinė moteris“ švenčia 10 metų scenoje

Sigito Parulskio pjesė „Laukinė moteris“, kurią gyvenimui teatro scenoje režisavo Kostas Smoriginas, švenčia 10 metų jubiliejų. 2006 metų birželį žiūrovams pirmą kartą pristatyta komedija „Laukinė moteris“ turėjo įtakos naujos sampratos atsiradimui apie profesionalų pramoginį teatrą Lietuvoje.
Neringa Varnelytė 2006 rugpjūtis
Neringa Varnelytė 2006 rugpjūtis / „Domino“ teatro nuotr.

„Prieš dešimt metų žmonės Lietuvoje buvo labai pasiilgę juoko, kokybiškos, tačiau lengvos pramogos – tuo metu teatro scena neturėjo plačios tokio pobūdžio spektaklių pasiūlos. Matyt, didžiąja dalimi tai ir lėmė komedijos „Laukinė moteris“ sėkmę. Aš, kaip režisierius, labiausiai džiaugiuosi, kad mums su visa kūrybine trupe pavyko rasti raktą į žmonių širdis. Mano profesinės veiklos istorijoje tai vienas ilgiausiai gyvuojančių ir žiūrovų vis dar geidžiamų spektaklių. Nuostabu, kad tai visu šimtu procentų lietuviškas kūrinys“,– sako komedijos „Laukinė moteris“ režisierius Kostas Smoriginas.

„Laukinę moterį“ šioje mono komedijoje yra įkūnijusios scenos profesionalės, išsiskiriančios ypatingu talentu komedijos žanrui: Rimantė Valiukaitė, Neringa Varnelytė, Rasa Marazaitė.

Per 10 metų šis spektaklis parodytas beveik 400 kartų 50-yje Lietuvos miestų – jį matė daugiau negu 150 tūkst. žiūrovų.

„Domino“ šį spektaklį taip pat prodiusavo ir pastatė Estijoje, Latvijoje, Čekijoje, Lenkijoje jis taip pat rodomas iki šiol.

Lietuviška komedija „Laukinė moteris“ pasakoja apie subrendusią, šilto ir šalto mačiusią moterį Eglę, ieškančią sielos ramybės, būdo užsigydyti sudaužytos širdies žaizdas ir… antrosios pusės. Ji jau seniai nebeidealizuoja vyrų ir moterų santykių, yra pasiryžusi užsimerkti prieš vyrų netobulumą, tačiau tik su viena sąlyga...

Sigito Parulskio parašyta pjesė teatro scenoje tapo savotišku visuomeniniu moterų manifestu, pagaliau garsiai, drąsiai ir aštroko humoro forma atskleidusiu vidinį moters pasaulį. K.Smorigino režisuoto spektaklio „Laukinė moteris“ kompozitorius – Ignas Juzokas, dailininkas – Vytenis Lingys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius