-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LNOBT pristato naujo sezono premjeras: pasaulis atkeliaus į teatrą

Šiandien vykusioje LNOBT spaudos konferencijoje teatro mėgėjams buvo pristatytas 2021–2022 metų repertuaras. Po karantino teatras grįžta iškėlęs galvą, yra paruošęs pasaulinio lygio premjerą bei pristato garsius operos ir baleto atstovus iš užsienio.
Jonas Sakalauskas
Jonas Sakalauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
VIDEO: 102-asis LNOBT sezonas: nuo scenos iki užkulisių

„Kadangi dabar gerokai sudėtingiau keliauti, Lietuvoje kultūros mylėtojams to neprireiks daryti, nes pasaulis atkeliaus į mūsų teatrą. Šis sezonas bus naujas ir išskirtinis“, – apie premjeras kalbėjo LNOBT generalinis direktorius Jonas Sakalauskas.

Ryškiausia ateinančio sezono premjera – Richardo Strausso opera „Rožės kavalierius“, pasirodysianti jau rugsėjo 3 dieną. „Pirmą kartą Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras taps tarptautinio bendradarbiavimo projekto lyderiu, atliks vadovaujamą vaidmenį. Tikime, jog premjera bus sėkminga. „Rožės kavalierius“ – muzikos šedevras“, – džiaugėsi operos meno vadovas Sesto Quatrini.

,,Traviata“ turės daug tradiciškumo, vizualiai bus stilinga ir galantiška

Kita premjera – „Traviata“, kurią teatro mėgėjai turėjo išvysti jau anksčiau, tačiau tam sutrukdė pandemija. „Ši ,,Traviata“ turės daug tradiciškumo, vizualiai bus stilinga ir galantiška, pasižymės sudėtingomis dekoracijomis“, – pasakojo vyriausiasis dirigentas Ričardas Šumila.

Naujame sezone daug vietos bus skiriama ir nacionaliniams veikalams. „Kadangi praėjo 30 metų nuo nepriklausomybės atkūrimo, taip pat ir skausmingų tų dienų įvykių, metas kalbėti apie rezistenciją“, – pabrėžė J. Sakalauskas.

Žiemos pabaigoje teatras pristatys operą-baletą „Dievo avinėlis“. „Labai džiaugėmės, kad premjeroje dalyvaus ir pats kompozitorius Feliksas Bajoras“, – kalbėjo meninės veiklos departamento vadovė Jurgita Skiotytė-Norvaišienė.

Žiemos pabaigoje teatras pristatys Felikso Bajoro operą-baletą „Dievo avinėlis“

Pavasarį sezonas bus užbaigiamas Ivano Perezo baleto pastatymu „Flesh“ bei choreografo Wayne‘o McGregoro „Infra“. „Džiaugiuosi McGregoro atsiradimu repertuare. Tai novatoriškas choreografas, jis puikiai iliustruoja šiuolaikinę, klasikinę estetiką“, – pasakojo baleto meno vadovas Martynas Rimeikis.

Pokyčių teatre žada orkestro kolektyvas. „Pandemija padėjo, nes daug stiprių muzikantų suprato, kad nori grįžti namo ir turėti pastovų darbą. Turime elitinių muzikų, smuikininkų, kurių pavydi ir kiti orkestrai“, – teigė R. Šumila.

Kitoks bus ir teatro baletas. „Šis sezonas ypatingas, nes pavyko atsinaujinti. Nauji 13 šokėjų, nauja graži karta iš Čiurlionio menų gimnazijos ir 6 šokėjai iš užsienio“, – naujus baleto atlikėjus pristatė M. Rimeikis.

Rudenį bus pristatomos ir dvi operos vaikams – „Alisa stebuklų šalyje“ bei „Mamulė Mū“.

Rudenį bus pristatomos ir dvi operos vaikams – „Alisa stebuklų šalyje“ bei „Mamulė Mū“.

„Bus tęsiami edukaciniai projektai, parengta nauja programa internetu apie operą, operos teatrą, naujos pamokos skirtos bendro lavinimo mokykloms“, – pristatė J. Skiotytė-Norvaišienė.

Naujo sezono pristatymo pabaigoje S. Quatrini džiaugėsi teatro pasiekimais. „Su ,,Kandidu“ ir „Ana Bolena“ pavyko pasiekti proveržį ir būti pastebėtiems Europoje. Mūsų tikslas, kad teatras taptų vis labiau atpažįstamas pasaulio publikai“, - teigė operos meno vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius