Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LRDT rengiasi premjerai – repetuojamas A.Jankevičiaus „Idiotas“

Spalio 26 ir 27 d. Lietuvos rusų dramos teatre (LRDT) vyks Agniaus Jankevičiaus spektaklio „Idiotas“ Fiodoro Dostojevskio romanų „Idiotas" ir „Demonai" temomis premjera, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Spektaklio „Idiotas“ repeticija
Spektaklis „Idiotas“ / Lauros Vansevičienės nuotr.

„Spektaklio veiksmas vyks mūsų laikais, o kunigaikštis Myškinas iš dalies yra mano „alter ego“ – pagal tai, kaip jis jaučiasi, bet ar jo atvirumas ir naivumas yra kokybės ženklas, nežinau. Šį spektaklį skiriu visiems tiems, kas su savo mintimis ir jausmais bent kartą gyvenime jautėsi nereikalingas. Kur padėti save tokį, kokį aš pats save jaučiu? Tai svarbu kiekvienam. Nieko nėra baisiau kaip jaustis nenaudingu, tai reiškia pūti gyvam. Žmogų palaiko valia ir tikėjimas plačiąja prasme, taip pat ir šalia esantys žmonės, per kuriuos jauti, kad esi naudingas“, – sako repeticijas Didžiojoje scenoje pradėjęs režisierius A.Jankevičius.

„Man svarbus Myškino vaikiškumas, kurį mes visi prarandame, o prie jo visada gera sugrįžti, nes viskas tampa daug paprasčiau gyvenime. Mano dešimtmetė dukra labai juokėsi, išgirdusi, kad aš vaidinsiu idiotą, ir aš daug mąsčiau apie šią situaciją. Ji dar vaikiška, bet matau, kaip pamažu visuomenė ją pradeda apkrauti visokiais stereotipais. Taigi mums visiems kartais reikia sugrįžti į savo švarią vaikystės būseną“, – įsitikinęs kunigaikščio Myškino vaidmenį kuriantis Valentinas Krulikovskis.

Nuožmųjį Parfioną Rogožiną įkūnysiantis Valentinas Novopolskis sako, kad romanas jam labai patinka, yra jį skaitęs kelis kartus. „Ten tikrai yra labai daug apie ką pagalvoti, ir labai gaila, kad žmonės nebeturi laiko skaityti. Mano personažas romane man nepatiko, nors jį vaidinu jau antrą kartą. Po studijų metų, kai vaidinau Rogožiną, man įdomu susitikti su šiuo personažu dar kartą. Rogožinas romane ir spektaklyje yra skirtingi žmonės, ir spektaklyje, man rodos, įdomesnis“, – intrigavo būsimuosius žiūrovus V.Novopolskis.

„Iš Agniaus Jankevičiaus nelaukiame patogaus teatro, jis yra provokuojantis režisierius ir užduoda klausimus, kurie priverčia pamąstyti ne vieną dieną po spektaklio“, – kviečia į spektaklio „Idiotas“ premjerą LRDT vadovė Olga Polevikova.

Kūrybinė grupė: režisierius ir inscenizacijos autorius – Agnius Jankevičius, dailininkė scenografė – Laura Luišaitytė, muziką parinko A.Jankevičius, vaizdo projekcijų autorius – Rimas Sakalauskas, šviesų dailininkas – Vilius Vilutis.

Spektaklyje vaidins: Kunigaikštis Levas Nikolajevičius Myškinas – Valentinas Krulikovskis, Parfionas Rogožinas – Valentinas Novopolskis, Nastasija Filipovna – Jevgenija Gladij, Lebedevas – Telmanas Ragimovas / Aleksandras Kanajevas, Ferdyščenka – Arturas Svorobovičius, Ipolitas – Maksimas Tuchvatulinas, Gania (Gavriilas Ardamonovičius Ivolginas) – Viačeslavas Lukjanovas, Jepančinas – Andrius Darela, Burdovskis – Aleksandras Kanajevas / Telmanas Ragimovas.

Dviejų dalių 3 val. trukmės dramos spektaklis originalo (rusų) kalba su vertimu į lietuvių (titrai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius