-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinis Kauno dramos teatras per karantiną pradeda interaktyvų projektą

Balandžio 7 d. Nacionalinis Kauno dramos teatras pradeda projeką „TEATRAS ONL1NE TV“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Spektaklio "Natanas išmintingasis" pristatymas
Spektaklio "Natanas išmintingasis" pristatymas / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

„TEATRAS ONL1NE TV“ yra interaktyvi platforma teatro „YouTube“ kanale. Pirmadienis bus skiriamas teatrų naujienoms ir programai „Teatrų žinios“ paskelbti, antradienis, pavadintas „Archyvo diena“, skirtas pristatyti archyviniams spektaklių įrašams ir pokalbiui su jų dalyviais, o trečiadienis suburs šeimas, pasiūlydamas „Šeimų dienos“ rubrikai tinkantį susitikimą su spektaklio vaikams kūrėjais ir jo įrašo rodymą.

Ketvirtadienį bus atiduodama duoklė „Teatro gurmanams“ – rodomi repertuariniai spektakliai, o penktadienį klausytojų dėmesį lauks rubrika „Diena su aktoriais“, kurioje bus galima pasiklausyti šiuo laikotarpiu teatro aktorių pasirinktų mėgstamiausių poezijos ir prozos kūrinių, dainuojamosios poezijos. Savaitgalis – programos pakartojimų laikas: šeštadienį bus galima grįžti į „Teatrų gurmanams“ dieną, o sekmadienį – mėgautis „Šeimų diena“.

Daugelis interviu, pokalbių vyks gyvai, 18 val. Jų metu bus galima komentuoti ir užduoti klausimų „YouTube“ komentarų lauke. Pokalbių pakartojimai vyks 21 val.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Spektaklio "Natanas išmintingasis" pristatymas
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Spektaklio "Natanas išmintingasis" pristatymas

Pirmąją transliacijos savaitę bus proga pamatyti net tris Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklius: F. G. Lorca „Donja Rosita, arba Gėlių kalba“ (2003 m., rež. G. Varnas), „Liūdnas Dievas“ (2008 m., rež. Inesa Paliulytė) bei G. E. Lessing „Natanas Išmintingasis“ (2017 m., rež. G. Varnas), sukurtas su teatru „Utopia“. Spektaklių transliacijos (išskyrus vaikams) vyks 19 val. Kiekvieną dieną „TEATRAS ONL1NE TV“ pasitiks spektaklių muzika ir mėgstamos aktorių muzikos grojaraščiu.

Įžanga į legendinį spektaklį „Donja Rosita, arba Gėlių kalba“ taps pokalbis su šiame spektaklyje vaidinusia aktore Daiva Rudokaite, kuri prisimins kūrybinį procesą ir Juozo Statkevičiaus kurtus kostiumus. Ištikimi teatro bičiuliai taip pat išgirs ir pamatys pokalbius su režisiere, teatro pedagoge ir aktore Inesa Paliulyte, režisieriumi Gintaru Varnu bei aktoriumi Vytautu Anužiu. Pastarąjį pokalbį moderuos aktoriaus mokinė, NKDT trupės aktorė Goda Petkutė.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Vytautas Anužis
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Vytautas Anužis

Kauno nacionalinis dramos teatras praneša, jog nuo kovo 13 dienos teatre neįvyko apie 40 renginių. Dauguma jų perkelti į rudenį. Dėl karantino atšaukta ir ilgai laukta tarptautinė premjera „Elektra“ pagal antikos tekstus, kurią režisuoja Slovėnijos režisierius Jaša Koceli. Taip pat stabdoma konkurso „IDėja 2020“ eiga.

„Tačiau nepaisant to, nesinori skaičiuoti nuostolių, juos įvardyti sumomis, bet žvelgti į ateitį šviesiai, juolab, kad laukia svarbus pasiruošimas teatro šimtmečio sukakčiai (2020 m. gruodžio 19 d.), kurią lydės paroda, renginių ciklas ir kita. Jau dėliojamos ir būsimų premjerų, atvykstančių trupių spektaklių datos“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius