Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oskaro Koršunovo „Otelas“ pristatomas didžiausiame festivalyje Ispanijoje

Vienuolika – tiek Oskaro Koršunovo režisuotų spektaklių bus pamačiusi Žironoje (Ispanija) rengiamo festivalio „Temporada Alta“ publika. Jau šį penktadienį, lapkričio 25 d. vienuoliktuoju spektakliu taps „Otelas“ pagal Williamą Shakespeare’ą, neabejotinai pastaraisiais metais aktyviausiai užsienio festivaliuose pristatomas O.Koršunovo spektaklis, rašoma teatro išplatintame pranešime.
„Otelas“
„Otelas“ / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

„Be O. Koršunovo jau nebeįsivaizduoju festivalio. Jis turi savitą braižą ir savitą būdą kurti teatrą. To nesu matęs nė vieno kito režisieriaus atveju“, – sako „Temporada Alta“ meno vadovas Salvadoras Sunyeras.

„Temporada Alta“, kasmet vykstantis net tris mėnesius, suburia teatro bendruomenę tiek iš visos Ispanijos, tiek iš kitų Europos šalių. Prieš daugiau nei tris dešimtmečius beveik visai be biudžeto savo veiklą pradėjęs festivalis dabar jau lyginamas su tokiais fenomenais, kaip Avinjono festivalis ar Venecijos bienalė. 2019 m. festivalio renginiuose apsilankė daugiau nei 50 tūkstančių žiūrovų. Jan Fabre, Angélica Liddel, Thomas Ostermeier, Peter Brook, Àlex Rigola, Claudio Tolcachir, Joan Ollé, Lluís Pasqual, Christoph Marthaler – tai vardai, jau pristatyti „Temporada Alta“. Šiame festivalyje svarbiausia – teatras, tačiau programoje taip pat pristatoma gyva muzika, kinas, cirkas ir šokis.

107 spektakliai, 21 scena ir daugiau nei 10 savaičių teatrinio vyksmo – taip atrodo šiųmetė, jau 31-oji „Temporada Alta“. Tarp pristatomų režisierių – ir Lietuvoje gerai žinomi pasaulinio garso vardai, tokie kaip Romeo Castellucci, Pippo Delbono ir Krystianas Lupa.

O.Koršunovo ir jo teatro debiutas Žironoje rengiamame festivalyje įvyko dar 2011 m., kuomet čia buvo pristatyta „Miranda“ pagal W. Shakespeare’o kūrinius. Vėliau sekė W. Shakespeare’o „Hamletas“, Maksimo Gorkio „Dugne“, Antono Čechovo „Žuvėdra“, Samuelio Becketto „Paskutinė Krepo juosta“, Sarah Kane „Apvalytieji“, Nikolajaus Gogolio „Pamišėlis“, Bertoldo Brechto „Vestuvės“, Dmitrijaus Danilovo „Žmogus iš Podolsko“ Vieninteliai COVID-19 pandemijos pažymėti 2020-ieji buvo be O. Koršunovo spektaklio Žironoje. 2021 m. išsipildė sena katalonų svajonė – O.Koršunovas pastatė spektaklį jų teatre, su jų aktoriais. Tai buvo Antono Čechovo „Dėdė Vania“, sukurtas Barselonos teatre „Lliure“ ir parodytas „Temporada Alta“ programoje.

„Temporada Alta“ – nebe pirmas ryškus tarptautinis festivalis, kuriame pristatomas „Otelas“. Nors „Otelas“ turėjo atidaryti prestižinį Avinjono festivalį, tačiau dėl prasidėjusios pandemijos jo tarptautinis debiutas įvyko kiek vėliau, Shakespeare’o festivalyje Gdanske (Lenkija). Spektaklis taip pat pristatytas Krajovos Shakespeare’o festivalyje (Rumunija) ir festivalyje „Open The Door“ Katovicuose (Lenkija).

„Otelo“ pristatymą festivalyje „Temporada Alta“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius