Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pajūrio meno alkis: teatrų salės nebepajėgia priimti visų norinčiųjų

Jei artimiausiu metu norėtumėte apsilankyti pajūryje ir pasidovanoti pramogą uostamiesčio teatre pažiūrėti spektaklį, planus veikiausiai turėtumėte atidėti sausio viduriui. Į Klaipėdos dramos teatro bei Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklius bilietai išgraibstyti, nors kai kurių pasirodymų surengta dukart daugiau nei įprastai.
Miuziklas „Čikaga“ Klaipėdoje
Miuziklas „Čikaga“ Klaipėdoje sulaukė didžiulio susidomėjimo. / Andriaus Pelakausko nuotr.

Niūria nuotaika dėl rekonstrukcijai užverto pagrindinio pastato rudenį pasitikęs Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras šiuo metu paskendęs darbų sūkury. Gruodis – gastrolių ir premjerų metas. Uostamiesčio žiūrovai prieš porą savaičių galėjo išvysti pasaulinio garso miuziklo „Čikaga“ premjerą. Daugiau nei 2 000 vietų „Švyturio“ arenoje buvo ištirpę iki renginio likus kelioms savaitėms.

Trečiadienį „Čikaga“ keliauja į Šiaulius, kur belikęs vienas kitas bilietas į šį bene daugiausia kartų pasaulyje rodomą ir sėkmės tebesulaukiantį miuziklą. Daugiau nei 3 000 vietų jau ištirpo ir Kauno „Žalgirio“ arenoje, kur belikę pavieniai bilietai į penktadienį atkeliaujančią premjerą.

Paskutinę metų dieną visiškai užsipildys Palangos koncertų salė, kur nebeliko nė vieno bilieto į Strausso muzikos vakarą. Teatro darbuotojai juokauja, kad net norėdami užsidirbti nebeturi ką pasiūlyti 2 200 žiūrovų talpinančioje salėje. Bilietai į renginį kainavo 17–35 eurus.

„Pagal bilietų pirkimo statistiką matome, kad į Palangą atvyks svečių iš Kauno, Vilniaus. Akivaizdu, kad atvažiuojama ne dėl Strausso koncerto, o tiesiog švęsti Naujųjų metų Palangoje“, – sakė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pardavimų vadovė Justė Navalinskė.

Gruodį teatras visas jėgas skiria šiam miuziklui, aktoriai nuolat įsukti į repeticijas. Kalendorius užpildytas ir užsakomaisiais renginiais, į kuriuos plūsta įmonių ir organizacijų darbuotojai, jų vaikai.

„Žmonės išalkę ne tik renginių, bet ir kokybės. Jiems labai svarbu, kas atliks, kas diriguos. Šiandieniam žiūrovui nebeįkiši bet ko, arba, vieną kartą nuėjęs, jis nebeateis, – įsitikinusi J.Navalinskė. – Klientui svarbus ir aptarnavimas, visas servisas – mažos eilės prie paltų, nes pažiūrėkime – tik pradėjo ploti ir pusė salės bėga. Net jei renginys bus ypač geras, bet bus blogas aptarnavimas, žmonės tai prisimins. Renginių dabar yra kiek tik nori... Visiems skoniams. Šiandien žiūrovas yra gana išlepintas.“

Surengė dukart daugiau spektaklių

Klaipėdos dramos teatre gruodį anšlagas. Paskutinį metų mėnesį suplanuota du kartus daugiau spektaklių ir bilietų nebėra.

„Matyt, kad gruodis turi įtakos. Turėjome jaunimui premjerą „Labas rytas, pone triuši“, išpardavimas tiesiog akyse įvyko. Vaikams labai daug spektaklių, ateina klasės, šią savaitę pristatysime naujausią premjerą „Džiunglių knyga“.

Šiaip nesakytume, kad yra bumas premjerų. Gruodį kaip tik premjerų neruošiame, kad salės būtų laisvos, nes rodoma dvigubai daugiau spektaklių ir viskas užpildyta. Bilietus ir dovanoms perka, tai lemia pardavimus. Išparduodama ir pirmoji sausio savaitė, nes žmonės švenčia“, – pasakojo 2015 metais po rekonstrukcijos atverto Klaipėdos dramos teatro kultūrinės veiklos ir žiūrovų aptarnavimo padalinio vadovė Ineta Baužytė.

Anot jos, tokia pati situacija buvo ir pernai gruodį. Repertuare stengiamasi sudėlioti daugiau spektaklių vaikams, mat plūsta darželių grupės ir mokyklų auklėtiniai. Spektaklius savo darbuotojams dovanoja įmonės ir organizacijos.

Klaipėdos dramos teatro didžiojoje salėje telpa iki 500 žiūrovų, mažojoje – 150. Kai kuriomis dienomis čia demonstruojama po du spektaklius. Šį šeštadienį „Džiunglių knyga“ bus parodyta net tris kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius