-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rolandas Kazlas: galvoju ne tik apie save, bet ir apie žiūrovą

„Lėlės“ teatre ketvirtąjį spektaklį suaugusiems repetuoja aktorius ir režisierius Rolandas Kazlas.
Vilniaus teatre „Lėlė“ – Rolando Kazlo režisuotas „Daktaras Glasas“
Vilniaus teatre „Lėlė“ – Rolando Kazlo režisuotas „Daktaras Glasas“ / Vilniaus teatro „Lėlė“ nuotr.

Vilniaus „Lėlės“ teatre aktorius R.Kazlas stato ketvirtą spektaklį. Šiame teatre kaip režisierius jis debiutavo prieš 10 metų, sukūręs spektaklį pagal poeto Vlado Šimkaus eiles „Geležis ir sidabras“. Šis spektaklis, kaip ir kiti jo statyti, tebevaidinami „Lėlės“ teatre. Vėliau sukūrė spektaklį „Ne pagal šio pasaulio madą“ apie Donelaitį ir lietuvišką galvosūkį „Atrask mane“.

Praėjus ketveriems metamas nuo pastarojo darbo, R.Kazlas repetuoja naują spektaklį. Jam pasirinko švedų autoriaus Hjalmaro Soderbergo psichologinį romaną „Daktaras Glasas“.

„Tąsa yra, visi autoriai verti vienas kito, ir Čechovas, Melvilis, Donelaitis, dabar Soderbergas. Jis yra solidus Švedijos klasikas. Manau, kad tie, kurie žiūri mano spektaklius, mato tąsą, bendrą nuotaiką. Nekuriu aštrių formų, bet viskas matyt ore yra. Vis dėlto galvoju ne tik apie save, bet ir apie žiūrovą, noriu, kad jis laisvas jaustųsi, kad jis galėtų paklajoti po savo vidų. Noriu tikėti, kad jis išeis sveikesnis ir gražesnis, ir norintis mylėti. Beveik visi spektaklio herojai ieško meilės. Sudėtingos meilės paieškos, spektaklis apie tai, kad žmogui reikia kito žmogaus“, – pasakojo režisierius.

R.Kazlas sako, kad jį romanas sudomino dėl jame keliamų klausimų – kur yra etinės ribos, kurių nevalia peržengti gydytojui ir apskritai bet kokiam žmogui, ir kokia yra klaidos kaina jas peržengus?

„Pagrindinis romano ir spektaklio herojus – gydytojas, kuris dirba savo darbą, rašo dienoraštį. Sudomino tas romanas tuo, kad gydytojo gyvenimas ir darbas – ypatingas, jis žino daug paslapčių. Visi mes, atėję pas gydytoją, esame tikri, nukrenta kaukės, su nerimu laukiam rezultato, gydytojo diagnozės, ir todėl tas romanas sudomino tuo, kokia svarbi yra klaidos kaina, kai žmogus nusižengė principams, priesaikai, kai sąžiningas žmogus kažką pažeidžia, kas su juo įvyksta, ypač kai tai gydytojas. Čia galima žiūrėt ir plačiau, čia gali tikti ir kitai profesijai. Pasišventimas eiti iki galo savo keliu yra svarbus, ir kokia didelė klaidos kaina. Mane patraukė tas romanas vidiniu herojaus konfliktu“, – kalbėjo R.Kazlas.

Spektaklyje daktaro Glaso vaidmenį kuria aktorius Mantas Barvičius. Gerokai jaunesnis už savo kuriamą personažą aktorius sako, kad tokie vaidmenys suteikia patirties.

„Daktaro Glaso“ premjera Vilniaus „Lėlės“ teatre – šį penktadienį ir šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius