Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų dramos teatras sezoną pradeda „Pigmalionu“

Lietuvos rusų dramos teatras sezoną pradeda spektakliu „Pigmalionas“ pagal airių dramaturgo, Nobelio literatūros premijos laureato, Bernardo Šo to paties pavadinimo pjesę. Jį stato Lietuvoje kaip režisierė debiutuojanti Linda Urbona.
Lietuvos rusų dramos teatras
Lietuvos rusų dramos teatras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvoje debiutuojanti režisierė L.Urbona režisūros mokslus baigė Gruzijoje, Šota Rustavelio teatro ir kino universitete, be kelių darbų universiteto mokomajame teatre, pastatė šešis spektaklius, tarp jų du – pagal lietuvišką dramaturgiją. Tai – „Amerika pirtyje“ ir „Prakeikti vienuoliai“.

„Aš jauna, man įdomu, širdis linksta į klasikinį teatrą, man toks įdomus, kai teatro magija atsiranda iš nieko, neprikišant lazerių. Aišku, ir tai įdomu, ir teatras paskui pasaulį žengia, bet kai tos pramogos, technologijos labai daug, tai teatras turėtų kitais dalykais traukti, pamatinės vertybės, kalbėti reikia apie amžinus dalykus ir neleisti jiems pabėgti, nepadaryti fiesta ma fiesta to teatro“, – sakė režisierė L.Urbona.

Debiutui Lietuvos teatro scenoje rusų dramos teatre režisierė pasirinko Bernardo Šo pjesę. „Pigmalionas“ – vieną garsiausių jo kūrinių, sukurtų prieš kiek daugiau nei šimtą metų. „Pigmaliono“ siužeto centre – prasčiokė gatvės prekeivė Eliza Dulitl, kurią du išsimokslinę aristokratai, profesorius Higinsas ir pulkininkas Pikeringas, lažybų vardan sumąsto išmokyti aristokratiškos iškalbos ir aukštuomenės manierų.

„Aš jį užsinorėjau statyt besimokydama. Didelis, sudėtingas, iš vienos pusės labai senamadiškas, man rūpėjo kitaip, kad nebūtų buitinio realizmo, iškelti moters temą, nes tai – moters išsilaisvinimas, tapatybės atradimas“, – kalbėjo režisierė.

Spektaklio dailininkė scenografė iš Gruzijos Nino Kitia, muziką kūrė kompozitorius Faustas Latėnas. Pagrindinius vaidmenis kuria Juliana Volodko, Viačeslavas Lukjanovas, Aleksandras Agarkovas.

„Pigmaliono“ premjera Rusų dramos teatre – šį penktadienį, spektaklis bus rodomas su lietuviškais subtitrais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius