-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gintaro Varno spektaklyje „Biografija: vaidinimas“ – gyvenimo istorija kaip eksperimentas

Nacionaliniame Kauno dramos teatre penktadienį įvyks režisieriaus Gintaro Varno pastatyto spektaklio pagal Maxo Frischo pjesę „Biografija: vaidinimas“ premjera. Joje gyvenimas pateikiamas kaip nuolatinė kūryba, eksperimentas scenoje.
Spektaklio akimirkos
Spektaklio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ir aš norėčiau turėti tokį gyvenimo režisierių, kokį turi profesoriaus Kiurmano personažas“, – pirmadienį per spektaklio repeticiją prisipažino G.Varnas.

Pasak jo, 1969 m. parašyta, o 1984 m. iš naujo perrašyta M.Frischo pjesė ne atkuria tikrovę, bet su ja eksperimentuoja. „Kiekvienas iš mūsų yra pagalvojęs, ypač kritiniais momentais: jei galėčiau pakeisti gyvenimą, ką keisčiau, kokio įvykio stengčiausi išvengti. Spektaklyje teatras tampa burtų karalyste, kur tai įmanoma – Kiurmanas nuolat keičia savo biografija“, – pasakojo G.Varnas.

Spektaklyje pagrindinius vaidmenis atlieka Dainius Svobonas (Kiurmanas), Egė Špokaitė (Antuanetė), Sigitas Šidlauskas (Režisierius). Taip pat vadina Vilija Grigaitytė, Gintaras Adomaitis, Eglė Grigaliūnaitė, Edgaras Žemaitis.

E.Špokaitė tikisi, kad po spektaklio žiūrovas susimąstys apie tai, ką gali pakeisti dabar, kad pakeistų savo ateitį. „Praeities jau nepakeisi, bet ateitį įmanoma“, – sakė aktorė.

Kauno dramos teatre šis spektaklis buvo pastatytas ir 1974 m. Tada jį režisavo Vytautas Čibiras.

Spektaklio premjera įvyks Kauno dramos teatro didžiojoje scenoje gruodžio 19, 20, 21, 31 dienomis.

Kūrybinė grupė: režisierius Gintaras Varnas, scenografas Gintaras Makarevičius, kostiumų dailininkė Aleksandra Jacovskytė, kompozitorius Vidmantas Bartulis, video autorius Mikas Žukauskas, šviesų dailininkas Vladimiras Šerstabojevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius