-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Tai kelionė Hado karalystę“: Apeirono teatras kviečia į premjerą

Rugsėjo 24, 25 d. Kauno kameriniame teatre festivalio „Išeities taškas“ metu įvyks Apeirono teatro premjera „Anomalija-OM“ (aut. Eglė Kazickaitė ir Greta Gudelytė), rašoma teatro pranešime spaudai.
„Anomalija-OM“
„Anomalija-OM“ / Apeirono teatro nuotr.

„Anomalija OM“ – tai kelionė į Hado karalystę. Spektaklis įkvėptas mito apie Orfėją ir Euridikę. Mite pasakojama apie ilgesį, kurio vedamas žmogus ryžtasi keliauti į mirusių karalystę ir iš ten susigrąžinti savo mylimąją.

Spektaklis tarsi maldos kelias, kuriame žiūrovas sutiks požemių pavidalus, vartus saugančius trigalvius šunis, gėles auginančius milžinus, iš meilės į Sikstą neriančius žmones bei dykumoje besiganančias žalmarges.

Psichologinio žaidimo elementais paremtas spektaklis prasidės tik tada, kai žiūrovas išdrįs įžengti į tuštumą ir rasti sau vietą joje. Spektaklis pasibaigs, kai žiūrovas ištars „m“ nosinę anomalinių apeigų tekstu.

Nesinori sukurti lūkesčio ar baimės, kad čia bus kažkas itin interaktyvaus.

Režisierė E.Kaciskaitė teigė: „Mūsų žaidimas labiau psichologinis, intelektualinis, kuris vyksta žmogaus galvoje, nes spektaklyje yra tam tikrų kodų ir žaidybinių dekonstrukcijų. Nesinori sukurti lūkesčio ar baimės, kad čia bus kažkas itin interaktyvaus.“

Apeirono teatro nuotr./Eglė Kazickaitė ir Greta Gudelytė
Apeirono teatro nuotr./Eglė Kazickaitė ir Greta Gudelytė

„Mes su žmonėmis norėjome kalbėtis apie jų baimes, o viena iš tokių populiariausių baimių – mirties baimė, kuri masiškai suaktyvėjo šito naujo pasaulio kontekste. Verdant pirmiems karo mėnesiams, mes su Greta nemažai galvojom apie tai, kas vyksta, todėl emocinis karo fonas padarė didelę įtaką kūrybiniam procesui ir jo rezultatui. Nesinorėjo žmonių gąsdinti. Norėjosi kažko, kas žmoguje inspiruotų tuos pačius dalykus – savianalizę apie savo vidinius žvėris, skatintų kalbėti apie mirties baimę ar jos suvokimą su kitais, bet tuo pačiu, kad tai nekeltų jam įtampos“, – tęsė E.Kazickaitė.

Apeirono teatras – tai profesionalus teatras, įkurtas režisierių E.Kazickaitės ir G.Gudelytės. Sunkiai suvokiama apeirono sąvoka daugeliui gali tapti raktu į Apeirono teatro spektaklių pasaulį, talpinantį savyje postdraminio, siurrealistinio, absurdo, socialinio grotesko ir kitų teatrinių stilių elementus, atveriantį platų interpretacijos lauką.

Apeirono teatre vengiama vienprasmiškumo, laiko ir veiksmo nuoseklumo, daug kontekstų, sąsajų su filosofinėmis koncepcijomis, poezija, bet visada suteikiamas prioritetas minčiai. Labai svarbus vaidmuo tenka ir žiūrovams.

Apeirono teatro nuotr./„Anomalija-OM“
Apeirono teatro nuotr./„Anomalija-OM“

Patirtį spektaklio „Anomalija-OM“ premjerą galite rugsėjo 24, 25 dienomis Kauno kameriniame teatre. Renginys nemokamas, tačiau vietų skaičius ribotas. Registruotis galima čia.

Kiti pasirodymai numatomi spalio 2, 4, 24, 26 d. taip pat Kauno kameriniame teatre.

„Anomalija-OM“ yra Europos kultūros sostinė „Kaunas 2022“ programos dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius