-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teatras ketino pirkti briketų gamybos presą, tačiau persigalvojo

Antradienį viešųjų pirkimų tinklalapyje buvo užregistruotas naujas skelbimas, kuriame nurodyta, kad Lietuvos nacionalinis dramos teatras planuoja įsigyti briketų gamybos presą. 15min pasidomėjus šiuo viešuoju pirkimu ir kodėl teatrui prireikė tokio neįprasto pirkinio, vos per kelias valandas teatro vadovas jį atšaukė.
Lietuvos nacionalinis dramos teatras ir pjuvenų briketai
Lietuvos nacionalinis dramos teatras ir pjuvenų briketai / 15min nuotr.

Idėją teatrui įsigyti briketų gamybos presą padiktavo aplinkybė, kad po įvairių su medžiu susijusių darbų, daugiausia tai – naujų dekoracijų gamyba, lieka daug pjuvenų, kurios, Lietuvos nacionalinio dramos teatro pastatymų vadovo Dariaus Basčio teigimu, yra tiesiog maišais išmetamos į šiukšlyną.

Šitokiu būdu ketinta pjuvenas presuoti ir sunaudoti.

Pasiteiravus, kur būtų briketai naudojami, D.Bastys teigė, kad šis klausimas dar nebuvo keltas. „Pardavinėti briketų neplanuojame, o kur jie bus dedami – nežinia. Kam reikės, galės sudeginti. Svarbiausia neišmesti“, – 15min kalbėjo teatro pastatymų vadovas.

D.Basčio teigimu, nors pjuvenų kiekiai teatre ir nėra milžiniški, todėl neplanuojama masinė briketų gamyba, tačiau statant naujas dekoracijas, jų vis tiek pasidaro užtektinai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martynas Budraitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martynas Budraitis

Redakcijai susisiekus su teatro vadovu Martynu Budraičiu, jis taip pat negalėjo atsakyti, ką planuojama daryti su pagamintais briketais.

„Žinau, kad lieka nemažai atliekų po dekoracijų gamybos, todėl sprendėme, ką su jomis daryti, kad nereikėtų išmesti“, – teigė teatro vadovas.

15min pasiteiravus, ar nėra pavojaus, kad tais briketais teatro darbuotojai galėtų šildytis savo namus, M.Budraitis teigė, kad apie tai negali būti nė kalbos.

„Kol kas yra tik paleistas pirkimo procesas siekiant suprasti, kokios yra presų kainos, kokie pasiūlymai, kokia situacija. Be preso taip pat planuojama įsigyti kelias naujas stakles gamybai. Tačiau sprendimo, ką darysime su briketais – neturime, tačiau tai tikrai nesikirs su teatro nuostatais ir pagrindine veikla“, – tikino M.Budraitis.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Medžio pjuvenų briketai
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Medžio pjuvenų briketai

Tačiau nepraėjus nė valandai po šio pokalbio, teatro vadovas susisiekė su 15min ir teigė atšaukęs briketų gamybos preso įsigijimą.

M.Budraitis pažymėjo, kad iki tol nebuvo gerai įsigilinęs į pirkimo detales, briketų gamybos preso kainą bei kiek vietos jis užimtų teatro gamybinėse patalpose.

Jis taip pat pažymėjo, kad pjuvenų problema vis tiek teatre išliks aktuali, todėl bus ieškoma kitų sprendimų, kur jas dėti.

Briketų gamybos preso įsigijimui teatras planavo skirti apie 14 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius