Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius City Opera – ar dar esame jautrūs smurtui?

Ar tai – ankstyvos Helovino dekoracijos? O gal kažkieno piktas pokštas? Ne. Tai – Vilnius City Operos instaliacija keršto tema. Šį antradienį, Vilniaus centre praeivius stebino krauju pasruvę manekenai. Artėjantys spalio 22-25 d. „Trubadūro“ spektakliai iššaukia išmoningiausius trupės sumanymus.
VCO meninė instaliacija
VCO meninė instaliacija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šį kartą – meninę instaliaciją, kurios tikslas – ne vien atkreipti praeivių dėmesį, bet ir sekundei sustoti pagalvoti: ar šiandien toks vaizdas dar gali šokiruoti? Ar kasdieniai smurto vaizdai neatbukino mūsų jautrumo?

Dažnai šiuolaikinis smurtas nėra vien fizinis. Psichologinio smurto pasekmės yra žymiai sunkesnės ir ilgesnės.  Tuo labiau, kad tokia prievarta nėra viešai matoma. Taigi, apsidairykime aplinkui: ar mus supantys žmonės nėra sužaloti viduje?

Vilnius City Opera primena ir vieną iš daugelio pagalbos smurtą patiriantiems būdų. Šį sezoną menininkai bendradarbiauja su Pagalbos moterims linija, padėdama skleisti informaciją.

 „Operoje gražiau nei gyvenime, bet gyvenime herojus galima išgelbėti.“, - skelbia akcijos šūkis.

Smurtas prieš moteris dažnai yra arčiau nei mums atrodo. Tai gali būti jūsų kaimynė, kolegė ar liūdnai atrodanti autobuso laukianti močiutė.

Pamačius moterį, kuriai reikia pagalbos, pasidalinkite Pagalbos moterims linijos tel. Nr. 8 800 66366 (emocinė parama telefonu kasdien nuo 10.00-21.00, skambutis iš Lietuvos nemokamas) arba el. paštu pagalba@moteriai.lt.

Informacija norintiems prisidėti aukomis, kurios padėtų gerinti linijos veiklą: gavėjas: VšĮ „Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras”, Atsiskaitomoji sąskaita: LT31 7400 0105 7542 3815.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius