Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baravykų karaliai: per sausrą – 56 baravykai

Nors karštis svilina kaip Sacharos dykumoj, o miškuose nuo sausros traška paklotė, aistringiausi grybautojai turi kuo pasidžiaugti. Joninių laisvadienio pavakarę onuškiečiai Danguolė ir Gintautas Urbučiai nutarė patikrinti voveraičių augimo vietas. Bet nesitikėjo, kad viename miškų jų lauks toks gausus derlius – net 56 grybų karaliai. Tiek per trumpą laiką baravykų į krepšius susikrovė sutuoktiniai.
Baravykai
Baravykai / Asmeninio archyvo nuotr.

Ne pirmą savaitę miškuose grybų augimo vietas „tikrinantys“ Urbučiai, iki šiol radę vos kelias lepšes, miniatiūrinių voveraičių, praėjusį trečiadienį negalėjo patikėti, kai išvydo didžiulių baravykų. Ir ne po vieną, o šeimynomis. Šalia didelėm kepurėm besipuikavusių baravykų iš po žemių galvas kėlė ir mažiukai, vos matomi. Grybautojai šmaikštavo, kad tiek baravykų užtektų pavaišinti visus apylinkės Jonus ir Janinas.

„Dėl uodų ir kitų kraujasiurbių spiečių nebegalėjom patikrinti visų grybų vietų, o dar ir vakaro tamsa užgulė“, – sakė Danguolė.

G.Urbučiui priklauso anksčiausiai rajone rasto pirmojo grybo rekordas – prieš kelerius metus raudonviršių šeimą jis užtiko gegužės 23 d. Onuškio ežero pakrantėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius