Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Paukščių festivalio“ pabėgusį strutį surasti padėjo „Facebook“

Kaišiadorietį Vytą Butkevičių draugai ir artimieji gali švelniai traukti per dantį vadindami „stručių gaudytoju“. Ir tai nėra melas – lygiai prieš savaitę, vykstant pirmajam Lietuvoje „Paukščių festivaliui“, iš renginio teritorijos į netoliese esantį mišką pabėgo strutis. Jo šeimininkams savo jėgomis paukščio nepavyko rasti. Tačiau jį sugavo atsitiktinai Girelės miške strutį sutikęs V.Butkevičius.
Iš festivalio teritorijos strutis spruko tiesiai į Girelės mišką
Iš festivalio teritorijos strutis spruko tiesiai į Girelės mišką / Giedrės Streikauskaitės nuotr.

Birželio 4-ąją į Kaišiadoryse vykusį renginį atkeliavę šeimos iš visos Lietuvos galėjo pasidžiaugti gyvų paukščių paroda „Nuo viščiuko iki stručio“, kuri nepraėjo be nuotykių.

Giedrės Streikauskaitės nuotr./Aptvare strutis užsibuvo neilgai
Giedrės Streikauskaitės nuotr./Aptvare strutis užsibuvo neilgai

„Vienas įsiaudrinęs strutis panoro laisvės ir pabėgo į šalia esantį Girelės mišką. Po paieškų šeimininkai jau buvo praradę viltis pabėgėlį susigrąžinti, tačiau po kurio laiko socialiniuose tinkluose atsirado linksma žinia, kuria pasidalino kaišiadorietis V.Butkevičius.

Jis sutikęs miške strutį ryžosi jį sugauti. Po šiokių tokių „grumtynių ir apsispardymų“ su pusbrolio pagalba strutį „įsodino“ į automobilį ir parsigabeno namo, kur pabėgėliui buvo suteiktas laikinas apgyvendinimas bei maitinimas“, – apie šį nuotykį pasakojo viena iš festivalio organizatorių Giedrė Streikauskaitė.

Giedrės Streikauskaitės nuotr./Iš festivalio teritorijos strutis spruko tiesiai į Girelės mišką
Giedrės Streikauskaitės nuotr./Iš festivalio teritorijos strutis spruko tiesiai į Girelės mišką

Lietuvos miškuose sutikti strutį – egzotika. Tačiau, V.Butkevičiaus teigimu, atspėti, iš kur jis atsirado, nebuvo sunku – paukščiais besidomintis kaišiadorietis žinojo, kad jo mieste vyksta specializuotas renginys. Tad įtarė, jog būtent iš „Paukščių festivalio“ ir pabėgo strutis.

Surasti paukščio šeimininkus padėjo „Facebook“ – pasidalinęs įrašu ir nuotrauka su stručiu, jis greit sulaukė skambučio. Tos pačios dienos vakarą strutis sėkmingai grįžo namo į Paberžę.

Daugiau praėjusį savaitgalį Kaišiadoryse vykusio festivalio akimirkų rasite fotogalerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius