Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lampėdžių karjere nardęs kaunietis: „Šiai vietai reikia daugiau „Darom“ akcijų“

Po nepilnos savaitės prasidėsianti kalendorinė vasara skelbs ir maudymosi sezono pradžią. Tačiau kai kuriose Kauno vietose mėgautis vandens gaiva reikėtų atsargiai, nes vandens telkinių dugne galima rasti ne tik augmenijos ir gyvūnijos.

„Vakar nėriau į Lampėdžių karjerą. Norėjau pažiūrėti, koks vandens skaidrumas ir koks ten dugnas. Tačiau netikėtai radau tai, ko nesitikėjau: matyt, jau keletą metų užsistovėjusį prekybos centro vežimėlį“, – pasakojo kaunietis Aurimas Valujavičius, Lampėdžių karjere nardęs gegužės 25-ąją.

Ištraukti vežimėlio jis nebandė. „Vienas nardžiau. Draugas ant kranto tik stovėjo. Manau, nelabai būčiau vežimėlį ištraukęs – jis jau gerai į smėlį susmigęs, kriauklėmis „apėjęs“. Turbūt kelerius metus guli dugne. Buvo keista rasti vežimėlį 3–4 metrų gylyje visai nepopuliarioje maudymosi vietoje“, – pasakojo vaikinas.

Aurimo Valujavičiaus nuotr./Nardymas Lampėdžių karjere
Aurimo Valujavičiaus nuotr./Nardymas Lampėdžių karjere

Pasak vaikino, dugne matėsi ir daugiau šiukšlių. „Tam karjerui tikrai reikia daugiau „Darom“ akcijų. Čia, kur nėrėme, buvo nepopuliari maudynių vieta. Žmonių čia mažiau ir šiukšlių, atsiduriančių vandenyje, taip pat. Įsivaizduoju, kas darosi prie pagrindinių pliažų vandens telkinių dugne“, – kalbėjo kaunietis.

Tai, ką aptiko Lampėdžių karjero dugne, jis nufilmavo ir sukūrė videofilmuką, kurį galite išvysti šio straipsnio viršuje.

Prižiūrimos ir tvarkomos tik oficialios maudynių vietos

Oficialiose maudynių vietose, kurių Kaune yra keturios, sezonas prasideda nuo birželio 1 d. Šiuo metu juose baigiami paskutiniai tvarkymo darbai. Kauno miesto savivaldybė praneša, kad šiemet net trys ir miesto paplūdimių – Kauno marių 1-asis, Kauno marių 2-asis ir Lampėdžių – lankytojus pasitiks atsinaujinę: juos pastatyta daugiau persirengimo kabinų, suoliukų, informacinių stendų, šiukšliadėžių.

Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr./Kauniečiai rugsėjo paplūdimiuose
Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr./Kauniečiai rugsėjo paplūdimiuose

Visuose šiuose ir Panemunės paplūdimiuose budės gelbėtojai (jų darbo laikas – kasdien, nuo 10 val. iki 20 val.), turėsiantys pirmosios pagalbos ir gelbėjimo priemonių. Vaikų maudyklos, kurių gylis – ne didesnis kaip 1,30 m, ir suaugusiųjų maudyklos bus pažymėtos plūdurais.

Miesto paplūdimių priežiūra jau ne pirmus metus rūpinsis bendrovė „Kauno švara“. Jiems pavesta rūpintis tvarka ir vandens telkinių dugne. Rangovas įpareigotas valyti maudyklių dugną – surinkti šiukšles, stiklo duženas, šalinti dumblius ir vandens žoles. Prieš sezoną oficialių maudyklių dugnas išvalytas.

Tačiau neoficialių vandens telkinių priežiūra – nebe „Kauno švaros“ rūpestis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius