Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mokslininkai klonavo ėriuką, gaminantį žuvų taukus

Kinų mokslininkai klonavo ėriuką, kurio mėsoje yra žuvų taukų, rašo laikraštis „The Daily Telegraph“. Neįprastas ėriukas pasaulį išvydo kovo 26 dieną, jis gimė Sičuano provincijos moksliniame centre. Gyvūnas pavadintas Peng Peng vardu.
Ką tik gimęs ėriukas
Ką tik gimęs ėriukas / greitgrisim.lt nuotr.
Temos: 3 Mėsa Kinija Avis

Gyvūno klonavimui mokslininkai paėmė avies ausies ląsteles, vėliau į embrioną buvo implantuotas genas, kuris skatina organizmą gaminti riebiąsias rūgštis. Tokias pat, kokias gamina žuvys.

Kaip teigė Pekino instituto profesorius Yutao Du, šios rūgštys itin naudingos žmogaus organizmui, jos mažina infarkto riziką, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Mokslininkas taip pat įsitikinęs, kad nėra kliūčių pradėti genetiškai modifikuotų avių auginimą.

Leidinys atkreipia dėmesį, kad niekur pasaulyje dar nebuvo rekomenduojama žmonėms maistui naudoti genetiškai patobulintų gyvulių mėsą. Tiesa, pirmuosius žingsnius ta kryptimi jau yra žengusi JAV.

Pavyzdžiui, amerikiečių bendrovė „Aqua Bounty“ užpatentavo naują atlantinių lašišų rūšį, kurios turi kitų žuvų genų. Dėl to lašišos auga du kartus greičiau.

Tikimasi, kad dar šių metų vasarą JAV Maisto produktų kokybės kontrolės tarnyba duos leidimą prekiauti patobulinta lašiša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius