Čempionate dalyvavo Jungtinių Valstijų, Kanados, Švedijos, Anglijos, Škotijos ir kitų šalių atstovai, tarp kurių buvo ir praėjusių metų laimėtojas amerikietis Matthew Coxas, tikėjęsis apginti titulą. Deja, to padaryti jam nepavyko.
Geriausiu košės virėju pripažintas 53 metų škotas Neilas Robertsonas kuriam priklauso arbatinė. Laimėti padėjo jo paties išrastas dvipusis šaukštas, veikiantis grūstuvės ir grūstuvėlio principu, leidžiančiu košę padaryti lengvesnę ir švelnesnę.
N.Robertsonas pasakojo, kad pasiekti pergalę padėjo ir požiūris į košės virimo technologiją. Jo teigimu, košę reikia virti apie 10 minučių nuolat maišant pagal laikrodžio rodyklę, nes „maišant prieš laikrodžio rodyklę į košę įleidžiamas velnias“. Ir jokiu būdu nesūdyti, kol bus visiškai išvirusi.
„Labai džiaugiuosi galėdamas šį titulą grąžinti Škotijai. Praėję metai buvo signalas pabusti ir pažvelgti į tai, kaip rimtai į košę žiūrima Škotijoje ir visame pasaulyje“, – sakė N.Robertsonas.
Pastarąjį kartą škotas košės virimo čempionatą laimėjo 2008 metais.