Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akvariumo žuvelė už 50 000 dolerių

Azijos šalyse skaisčiai raudonais žvynais blykčiojanti arovana laikoma gerovės simboliu, o akvariumas su tokia žuvimi byloja apie namų šeimininko turtus ir respektabilumą.
 Arovana su kilmės dokumentais kainuoja iki 50 000 dolerių.
Arovana su kilmės dokumentais kainuoja iki 50 000 dolerių.

Junkis į žvejų grupę „Žūklės laimikis“, spausk LIKE „Facebook“ sienoje.

Nors kiekvienas Azijos gyventojas svajoja įsigyti žuvimi-drakonu vadinamą arovaną, tačiau šį malonumą sau gali leisti tik labai pasiturintys žmonės, nes raudonžvynės akvariumo gyventojos kaina gali siekti 50 000 JAV dolerių, o jos išlaikymas savininkui kasdien kainuoja 50 dolerių. Tačiau teigiama, jog išlaidos atsiperka su kaupu, mat, arovanos buvimas traukte traukia į turtingus namus pinigus.

Brangiausia pasaulyje akvariumo gyventoja viena archaiškiausių žuvų mūsų planetoje, tačiau tokią išvaizdą, kokią ji turi dabar, arovana įgavo Indonezijoje, kur šios žuvys buvo nuo seno auginamos.

Arovanos – žuvų pasaulio ilgaamžės, nes jų gyvenimo trukmė siekia 50 metų. Kultinės žuvys laikomos specialiuose akvariumuose su dangteliais, nes stambios arovanos sugeba iš vandens iššokti net 3 metrus. Arovanos turi puikų apetitą ir minta kirmelėmis, vabzdžiais, moliuskais, varlėmis ir net nedideliais driežais, todėl šios žuvys gali išaugti iki metro ilgio.

Norintys įsigyti šią akvariumų brangenybę turi kreiptis į specialią žuvivaisos įmonę, kurioje veisiamos arovanos. Kiekvienas pirkėjas gauna sertifikatą, liudijantį, kad jo namuose stovinčiame akvariume plaukioja autentiškas egzempliorius, o žuvys, kurių kilmė nepatvirtinta sertifikatu, laikomos nevertingomis.

VIDEO: Champion Arowana Fish from Malaysia -

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius