Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokiškio žvejo laimikis – beveik dvimetrinis, 40 kilogramų šamas

Kai žvejai pasakoja apie sugautus laimikius, daugelis pro ūsą šypsosi: įprasta, kad žūklautojai mėgsta padidinti žuvies dydį. Rokiškėnui Mantui Giliui sėkmės įrodinėti nebereikia – gegužės 11 d. Dauguvos upėje (Latvija) jis sugavo svajonių žuvį – milžinišką šamą. Po geros valandos grumtynių ruonio dydžio šamas, užkibęs ant žvejo meškerės, buvo ištrauktas ant kranto.
Manto sugautas šamas
Manto sugautas šamas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Net rankos virpėjo. Negalėjau patikėti, kad toks milžinas. Kai buvo vandenyje, žuvis atrodė mažesnė. Į guminę valtį toks trofėjus nė iš tolo netilpo, teko tempti į pakrantę „buksyru“. Grumtynės su vandens galiūnu pareikalavo ne tik daug išmonės, kantrybės, bet ir jėgų. Žuvį tąsėme, varginome dviese su draugu, kol ši neteko jėgų. Atitemptą prie kranto šamą teko rišti prie pakrantės medžio, kad neįšoktų atgal į vandenį“, – apie neįtikėtiną laimikį pasakojo Mantas.

Sugauti didžiulį šamą jam, nuo vaikystės žūklavimu susirgusiam, buvo gyvenimo svajonė. Pasvėrus paaiškėjo, jog milžinas sveria 40 kilogramų, o ilgio išmatuoti tiksliai nepavyko, nes žvejybai paimta matavimo juostelė buvo per trumpa. Šį darbą teko atlikti jau namuose. Šamas pasirodė esąs beveik tokio ilgio, kaip jį sugavusio žvejo ūgis – 1metras 83 centimetrai.

„Žmonos gimtadieniui sugavau dovaną“, – šypsenos negalėjo paslėpti Mantas, atgabenęs šamą į tėvų sodybą, kurioje susirinko žvejo sėkme pasidžiaugti šeimyniškiai ir draugai žvejai.

Ar nekilo mintis Dauguvos upės senbuvį paleisti atgal į vandenį?

Mantas sako, jog svajonių žuvies paleisti nė neketino. Po šamo matavimo, svėrimo ir foto sesijos vyko derybos, ką su tokiu milžinu daryti?

„Gimtadienio šventei bus šamo tortas, šamo šašlykai, šamo salotos ir kepsneliai“, – šmaikštavo žvejo žmona Ernesta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius