-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų. 16 vieta: pokyčiai „Nüman“ išlaiko geriausiųjų sąraše

Ketvirtus metus iš eilės vykstantis projektas „30 geriausių restoranų“ tapo vienu iš laukiamiausių gastronominių įvykių Lietuvoje. Pernai kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ vykdomi rinkimai įgavo daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Kasmet jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje.
Restorano „Nüman“ patiekalas
Restorano „Nüman“ patiekalas / Restorano archyvo nuotr. 

Nuo gegužės 30 dienos kasdien projekto tinklapyje ir portale 15min yra atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2019 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 27 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva – nebe išimtis. Ta proga prieš ketveruis metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

  • Šefas Adomas Jegnoras
  • Vadovas Gitana ir Tadas Survilos
  • Virtuvės tipas fine dining
  • Darbo laikas II-IV 16:00-22:00 V-VI 16:00-00:00 (vasarą nedirba)
  • Adresas Nemuno g. 43, Kaunas
  • Internete www.numan.lt
  • Atidarymo metai 2017 m.
  • Vienu metu čia telpa 60 sėdimų vietų
  • Vidutinė karšto patiekalo kaina 18 Eur (šalto 7-8 Eur)
  • Terasa yra
  • Pusryčiai nėra
  • Dienos pietūs nėra
  • Šunims nedraugiški
  • Mėgstamiausias prieskonis mairūnas

2017 m. 3 VIETA

2018 m. 11 VIETA

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Pernai pokyčius išgyvenę „Nüman“ šeimininkai pristato naują šefą – Adomą Jegnorą. Jis įvedė tam tikrų pokyčių, kurie verti dėmesio ir, be abejonės, vietos trisdešimtuke, nors ir penkiomis pozicijomis žemiau nei pernai.

Restorano archyvo nuotr. /Restoranas „Nüman“
Restorano archyvo nuotr. /Restoranas „Nüman“

KODĖL VERTA APLANKYTI? Nors „Nüman“ komanda bando viską pateikti paprasčiau nuo atmosferos restorane iki patiekalų lėkštėje jiems vis tiek puikiausiai išeina kurti tik fine dining patirtis. Taigi jei norisi puikaus aptarnavimo, bet mažiau įtampos (ko ne visada pavyksta atsikratyti tokio tipo restoranuose), įdomaus, bet subalansuoto meniu itin estetiškoje aplinkoje Kaune „Nüman“ yra vieta būti.

Restorano archyvo nuotr. /Restoranas „Nüman“
Restorano archyvo nuotr. /Restoranas „Nüman“

MENIU TRUMPAI. Šiemet didysis pokytis yra tas, kad pagrindiniu virtuvės dėmesio centru tapo a la carte. O degustacinis meniu nuėjo į antrą planą ir nebėra stipriausias „Nüman“ raumuo. „Stengiamės, kad svečiai mūsų restoraną pamėgtų kasdienai, o ne tik per šventes ar ypatingas progas. Degustacinis meniu yra labiau apie pastarąsias.“

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nüman“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nüman“ patiekalas

Taigi naujasis a la carte tik iš dalies tęsia pirminį „Nüman“ toną, šeimininkų suformuotą kartu su buvusiu restorano šefu Matu Paulinu (dabar restorano „1918“ virtuvės galva). Taip pat neatimsi ir to, kad A.Jegnoras yra du kartus geriausių restoranų Lietuvoje („Stebuklai“ 2016 m. ir „Džiaugsmas“ 2018 m.) šefo Martyno Praškevičiaus mokinys. Bendras rezultatas atsinaujinantis „Nüman“ veidas ir unikalaus Adomo Jegnoro braižo formavimąsis.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nüman“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nüman“ patiekalas

Restorane atsirado daugiau vietinių produktų, daugiau dėmesio sezoniškumui ir ingredientų kokybei. Komanda viską gamina pati: nuo vietoje kepamos duonos iki krienų bei kitų padažų, čia pat fermentuojamų, marinuojamų daržovių, restorano kombučos ir t.t. Taip pat buvo atsisakyta bet kokios chemijos, kuri paprastai lydi „mandresnius“ patiekalus, norint išgauti „wow“ efektą. „Aš gaminu tikrą maistą“, sako A.Jegnoras.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nüman“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Nüman“ patiekalas

ŠEFAS. Adomas Jegnoras yra naujos kartos šefas. Karjeros laiptais jis pradėjo lipti kaip Lietuvoje gerai žinomo šefo Martyno Praškevičiaus mokinys. Iki atsiradimo „Nüman“ restorane, Adomas vadovavo „Drama Burger“ virtuvei ir yra šio tinklo bendraturtis. Vasaros sezonu, kol „Nüman“ atostogauja, A.Jegnoras vadovauja Nidos restorano „Fisheria“ virtuvei.

Restorano archyvo nuotr. /Šefas Adomas Jegnoras
Restorano archyvo nuotr. /Šefas Adomas Jegnoras

Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“. „30 geriausių restoranų“ sklaida užsienyje vykdoma bendradarbiaujant su turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“. Projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius