-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Burgeriai – ypatingo atidumo ir profesionalo rankų reikalaujantis patiekalas

Burgeriai – nuolat skubančios tūkstantmečio kartos simbolis ir neatsiejamas „fast casual“ restoranų atributas. Nors patiekalas dėl savo sąsajos su tradiciniais greitojo maisto restoranais retkarčiais dar laikomas tik greitu, o ne kokybišku maistu, specialistai suskumba pabrėžti – burgerio gamybai reikalingos ne tik specifinės žinios ir profesionalo rankos, bet ir aukščiausios kokybės produktai. Apie tai, kuo burgeriai vilioja jaunuosius gurmanus bei kas svarbiausia jų gamyboje, kalbamės su Ogmios mieste įsikūrusio restorano „Drama burger“ komunikacijos vadovu Jonu Mažintu.
Mėsainis
Mėsainis / Partnerio nuotr.

Itin didelis dėmesys produktams ir mėsos paruošimui

Anot J.Mažinto, gero burgerio paruošimas – tai menas, reikalaujantis daug laiko ir pastangų. „Itin svarbu parinkti tinkamas proporcijas ir reikiamą malimo būdą, kad mėsa nebūtų nei per liesa, nei per riebi. Kitaip burgeriai taps guminiai arba mėsoje gali jaustis kremzlės. Be abejo, ne mažiau svarbus aspektas yra ir prieskonių naudojimas. Štai druskos kiekis turi būti toks, kad reikiamai minkštintų mėsą, bet jokiu būdu jos nedžiovintų“, – tikina specialistas ir priduria, jog visi mėsos maltinukai restorane yra formuojami rankomis, nenaudojant jokios technikos, o paties mėsainio konstravimas taip pat reikalauja nemažo žinių bagažo. „Reikia žinoti, kaip stipriai suspausti burgerį, kokio storio ir skersmens jis turi būti, kaip maltinuką padaryti tokį, kad šis atrodytų tolygus, o sultys neišbėgtų“, – pasakoja pašnekovas.

Tačiau, jo teigimu, mėsa nėra vienintelis taip sudėtingai ruošiamas burgerių ingredientas. Nuo jos neatsilieka ir bandelės. „Mūsų naudojamos bandelės yra viena iš komplikuočiausių proceso dalių. Gali duoti tuos pačius produktus ir receptą kitai kepyklai ir ji nepajėgs iškepti tokių pat bandelių“, – tikina J.Mažintas.

Populiarumas slypi išskirtinume

Anot pašnekovo, didelę klientų dalį į restoraną atveda žinojimas, kad čia visais maisto produktais rūpinamasi taip, kaip namuose, o patiekalų ingredientai gaminami remiantis originaliais receptais, tad niekur kitur tokių paragauti nepavyks. „Iš kitų panašaus pobūdžio restoranų išsiskiriame tuo, jog patys gaminame visus šalia burgerių patiekiamus padažus, netgi marinuojame daržoves. Mažai kas yra pasirengęs skirti tokiems dalykams laiko, tad nukenčia ir patiekalų kokybė, išskirtinumas“, – tikina J.Mažintas.

Ne mažiau svarbūs restoranui yra ir produktai, kurių tiekėjai pasirenkami itin atidžiai. „Mėsa į „Drama burger“ restoranus keliauja išskirtinai tik iš Lietuvos ūkių. Na, o kiti produktai mus pasiekia ir iš įvairių kitų šalių. Štai Čipotlės pipirus siunčiame, nes tokių, kokių mums reikia, niekas Lietuvoje neturi. Tenka suktis iš padėties“, – teigia specialistas.

Restorano pasididžiavimas – pastrami

Pastrami – tai mėsos ruošimo receptas, pagal kurį, ši yra ilgai marinuojama su prieskoniais, o galiausiai ilgą laiką verdama itin žemoje temperatūroje. Taip jautienos krūtininė suminkštėja, persisunkia prieskoniais ir gurmanus pasiekia išraiškingo skonio švelni mėsa, idealiai tinkanti sumuštiniams. „Pastrami ypatingas tuo, kad jo atsiradimo istorija siejasi su išeiviu iš Lietuvos. Šį metodą pirmieji grąžinome į Lietuvą ir gaminame laikydamiesi klasikinių pastrami ruošimo principų, todėl procesas užtrunka savaitę“, – pasakoja J.Mažintas.

Anot restorano atstovo, dėl ilgo mėsos ruošimo laiko iš pradžių pastrami burgerį „Drama burger“ siūlydavo tik kartą per savaitę. Tačiau praplėtę technines galimybes nuo šiol pastramiu leidžia mėgautis kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius