-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitas ir vasariškas „Vyrai virtuvėje“ receptas: krevečių iešmeliai su gaivia salsa

Nors vyrai virtuvėje sukasi rečiau, gana gyva nuostata, kad jiems čia sekasi geriau. Tikėti tuo ar ne, kiekvieno reikalas. Bet kuriuo atveju, ar patiekalą ruošia vyras, ar moteris, kiekvienam svarbu, kad pagamintas maistas būtų skanus.
Keptos krevetės su mangų-pomidorų salsa
Keptos krevetės su mangų-pomidorų salsa / Organizatorių nuotr.

Maisto gaminimo entuziastų „Vyrai virtuvėje“ šefas Paulius Stoškus, paklaustas, kas jam svarbiau – gaminti greitai, sveikai ar skaniai, irgi renkasi skonį: „Mano prioritetas gaminant – kad būtų skanu.“

Dažniausiai „Vyrai virtuvėje“ gamina renginiams ir visuomet stengiasi nustebinti savo valgytojus. „Jei reikėtų vienu žodžiu apibūdinti savo ruošiamą maistą, sakyčiau – nenuobodus. Aš save priskirčiau naujovių šalininkams, stengiuosi išmėginti vis ką nors naujo ir negaminto. Turiu ir naudoju įvairią techniką, tokią kaip vakuumatorius, cirkuliatorius, dūmų šautuvas, šie prietaisai suteikia daugiau laisvės ir erdvės eksperimentams“, – sako Paulius, kuris vertina ne tik gerą maisto skonį, bet nemažą dėmesį skiria ir jo kokybei bei maistinei vertei.

Organizatorių nuotr./Paulius Stoškus iš „Vyrai virtuvėje“
Organizatorių nuotr./Paulius Stoškus iš „Vyrai virtuvėje“

Viskas, kas mažiau apdorota, šviežia, man asocijuojasi su sveiku maistu.

„Stengiuosi žiūrėti, ką valgau ir ką gaminu. Jei yra galimybė, vengiu įvairių padažų, bulvių, miltų. Žinoma, šalia gero jautienos „steiko“ pipirinis padažas yra privalomas. Viskas, kas mažiau apdorota, šviežia, man asocijuojasi su sveiku maistu“, – sako virtuvės šefas.

Esant galimybei, Paulius renkasi lietuvišką produkciją, tačiau pomėgis gaminti Viduržemio jūros virtuvės patiekalus skatina produktų ieškoti ir nišinėse parduotuvėse. „Esu įvairių maisto turgų fanas, tad pasitaikius progai stengiuosi juos aplankyti. Nišinėse parduotuvėlėse ieškau išskirtinių alyvuogių, vytintų kumpių ar šviežio mocarelos sūrio. Stengiuosi mėgautis viskuo ir atrasti naujų potyrių“, – pasakoja kulinaras.

Prekybos tinklo „Rimi“ renginyje „Sveika, vasara“ jis pristatė vasarišką ir lengvai pagaminamą krevečių užkandį, kurį ruošė iš „Rinkis sveikiau“ produktų. Išbandykite šį sveiką, greitą, vasarišką patiekalą ir jūs:

Krevečių iešmeliai su pomidorų ir mangų salsa

Ingredientai:

  • 1 pakuotė tigrinių krevečių;
  • žalioji citrina;
  • šviežių kalendrų;
  • šviežias čili pipiras;
  • 3 prinokę mangai;
  • 2 pakuotės mažų pomidorų;
  • alyvuogių aliejaus
  • taip pat reikės: grilio, iešmelių.
Organizatorių nuotr./Paulius Stoškus gamina krevečių vėrinukus
Organizatorių nuotr./Paulius Stoškus gamina krevečių vėrinukus

Gaminimas:

1. Išlukštenkite krevetes, palikite tik uodegėles.

2. Paruoškite marinatą iš smulkinto čili pipiro, kelių česnako skiltelių, saujos smulkintų kalendrų, žaliosios citrinos sulčių bei alyvuogių aliejaus.

3. Krevetes apipilkite šiuo mišiniu ir palikite keletui minučių, kol pasiruošite pomidorų ir mangų salsą.

4. Išsirinkite gerai sunokusius mangus, nulupkite ir susmulkinkite juos kubeliais. Mažuosius pomidorus padalinkite į keturias dalis ir sudėkite į bendrą indą kartu su mangais. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, keliais šaukštais alyvuogių aliejaus, įberkite saują smulkintų kalendros lapelių, druskos ir pipirų pagal skonį.

5. Pagaminę mangų ir pomidorų salsą, dėkite pamarinuotų krevečių iešmelius ant gerai įkaitinto grilio. Svarbu krevečių neperkepti: rekomenduojama keletą minučių pakepti vieną pusę ir keletą minučių kitą, kol krevetės gražiai paraus.

6. Krevetes patiekite su pasigaminta salsa.

Organizatorių nuotr./Kepamos krevetės
Organizatorių nuotr./Kepamos krevetės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius