Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Marinuotos alyvuogės ir užkandžiai su šiomis „uogomis“: 7 receptai

Alyvuogės – vienas populiariausių užkandžių, ypač jei yra išradingai pamarinuotos, įdomiai patiektos, o kur dar iš jų ruošiamos užkandėlės... Pamažu artėjant savaitgaliui dalijamės įdomių receptų rinkiniu. Bandykite ir liežuvio neprarykite!
Marinuotos alyvuogės
Marinuotos alyvuogės / Vida Press nuotr.
Marinuotos alyvuogės su česnakais
Receptas: Marinuotos alyvuogės su česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 37
Receptas
Ingredientai
Alyvuogės: 400.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Actas: 150.00 ml (baltojo vyno)
Druska: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (pjaustytų)
Citrinos: 1.00 vnt. (nebūtina)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Vanduo: 250.00 ml
Kaip gaminti
  1. Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges.
  2. Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite aliejaus – kad būtų maždaug centimetro sluoksnis. Sandariai užsukite indelius ir dėkite į šaldytuvą. Po keleto dienų galite skanauti.
  3. Šaldytuve taip marinuotas alyvuoges galima laikyti dvi–keturias savaites.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Marinuotos marokietiškos alyvuogės
Receptas: Marinuotos marokietiškos alyvuogės
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 12
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kuminai: 1.00 g (žiupsnelis)
Pankolis: 2.00 g (žiupsnelis sėklų)
Kalendros: 1.00 g (žiupsnelis sėklų)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogės: 380.00 g (žaliųjų be kauliukų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Nedideliame puode pakaitinkite aliejų, suberkite visus sausus prieskonius ir maišydami kaitinkite keletą minučių. Nukelkite nuo ugnies.
  2. Suberkite alyvuoges, supilkite citrinų ir apelsinų sultis, išmaišykite. Sutraiškykite nuluptą česnaką ir sumeskite į puodą.
  3. Dar kartą išmaišykite, sukrėskite alyvuoges į stiklainius, sandariai užsukite ir dėkite į šaldytuvą. Galite pagardinti citrinos skiltele. Geriausia valgyti po trijų savaičių.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Marinuotos alyvuogės
Receptas: Marinuotos alyvuogės
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 34
Receptas
Ingredientai
Alyvuogės: 750.00 g (250 - juodųjų ir 250 - žaliųjų su kauliukais ir 250 g graikiškų „Kalamata“ alyvuogių)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (džiovintų spygliukų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Medus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir pagal skonį sulčių)
Kaip gaminti
  1. Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis.
  3. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.
  4. Medų išlydykite dubenėlyje virš garų.
  5. Gilesniame dubenėlyje sumaišykite visus smulkintus prieskonius, suberkite raudonėlius, rozmarinus, nutarkuotą citrinos žievelę, apelsino sultis ir aliejų.
  6. Paruoštą marinatą labai gerai išmaišykite, po lygiai supilstykite ant alyvuogių ir bent parą palaikykite šaldytuve.
  7. Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Suskleisti
Alyvuogių užtepėlė
Receptas: Alyvuogių užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (stambiai maltų; pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Į virtuvės kombainą sudėkite alyvuoges, kaparėlius ir česnaką, maišykite, kol susidarys vientisa masė.
  2. Maišydama plona srovele supilkite alyvuogių aliejų. Pagardinkite padažą citrinų sultimis, druska ir pipirais.
  3. Tiekite su skrudinto batono riekelėmis papuošusi petražolės lapeliu.
Suskleisti
Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis
Receptas: Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (kelios riekelės mėgstamos itališkos)
Alyvuogės: 2.00 vnt. (po indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Medus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių ir šaukštas citrinų sulčių)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Alyvuoges nuvarvinkite ir sumeskite į gilų, sandariai užsukamą indą.

2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, medumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, visais recepte nurodytais prieskoniais.

3. Gerai išmaišytu marinatu užpilkite alyvuoges ir bent parą palaikykite.

4. Valgykite su mėgstama itališka duona.

Suskleisti
Pikantiška užkandėlė
Receptas: Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 25
Receptas
Ingredientai
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinė: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Alyvuogės: 1.00 vnt. (didesnis indelis morkomis, paprikomis ar krevetėmis įdarytų žaliųjų alyvuogių)
Įvairūs kapoti žalumynai (petražolės, krapai) 50.00 g
Bazilikai: 20.00 arbat. š. (keli švieži lapeliai)
Balzaminis padažas (natūralaus skonio) 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais.
  2. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal skonį pasūdysite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Ant tešlos kraštelių tepkite fetos įdaro, pyragaičių kraštelius suimkite ir kiek užlenkite.
  4. Ant viršaus berkite tarkuoto parmezano, dailiai išdėliokite labai gerai nuvarvintų ir nusausintų alyvuogių.
  5. Kepkite pyragaičius gerai įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su balzaminiu padažu ir bazilikų lapeliais.
Suskleisti
Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis
Receptas: Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 23
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 125.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Krabų lazdelės: 2.00 vnt. (keletas)
Alyvuogės: 20.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite sūdytame  vandenyje, pagardintame kariu.

2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius, pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite.

3. Į karščiui atsparų indą suberkite troškintus ryžius su morkomis. Viršų užtepkite majonezu, sudėkite pjaustytas krabų lazdeles ir alyvuoges, užtarkuokite sūrio ir 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius