Dabar populiaru

Greiti riešutų sviesto saldainiai

Greiti riešutų sviesto saldainiai 3 asm.

Follow your spoon: Šių saldainių gaminimas nereikalauja didelių pastangų, užtruksite tik kelias minutes, o desertu galėsite mėgautis visą savaitę ar net ilgiau!

 

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai 2 asm.

Follow your spoon: Tokie kepti kalafiorai gali būti puikus lengvas užkandis ar garnyras prie pietų ar vakarienės patiekalo. Gaminimo eiga labai paprasta, o rezultatas neapsakomai skanus!

 

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais 1 asm.

Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.

 

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Speltų miltai, kokybiška kakava ir, netikėtumas, ingredientų „surišimui“ naudojamas avinžirnių nuoviras – tai 3 pagrindiniai ingredientai, be kurių ruošdami šių skanėstų tešlą neišsiversite. Visa kita nesunkiai rasite savo virtuvės spintelėse. Darbo nedaug, tad raitokitės rankoves ir pirmyn!

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas 6 asm.

Italai labai mėgsta vyšnias ir turi posakį „una ciliegia tira l’altra“ (liet. viena vyšnia traukia kitą; tai yra, neįmanoma suvalgyti tik vienos vyšnios). Vyšnių rūšių yra pačių įvairiausių, o Toskanos miestelyje Laryje net vyksta vyšnioms skirtas festivalis.

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“ 4 asm.

Jei kada esate ruošę „canellonni“ makaronus, puikiai žinote, jog su jais, paprastai tariant, „yra reikalų“. Ne taip jau lengva greitai plyštančius vamzdelius prikimšti įdaro. Štai kodėl egzistuoja palengvinta apkepo „manicotti“ versija, kur pastą pakeičia plonyčiai blyneliai – būtent į juos vyniojamas įdaras, o tada gauti suktinukai guldomi į kepimo formą ir viskas kepama orkaitėje. 

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais 6 asm.

Kai gaminame indiškus patiekalus, atrodo, jog pakvimpa ne tik visi namai, bet ir visa laiptinė, o gal ir visas rajonas! Tai nestebina, nes prieskonių puokštė dažnai būna itin turtinga! Panašiai yra ir šiame recepte – prieskonių reikės nemažai, tačiau visi jie lengvai gaunami Lietuvoje. Tad ryžkitės pakvėpinti namus ir pradžiuginti šeimą ar draugus nuostabiu mėsos patiekalu.

Čederio sūrio ir alaus sriuba

Čederio sūrio ir alaus sriuba 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Legendinis angliškasis čederis – bene vienintelis pasirinkimas šiai sočiai sriubai, nes jo kreminė it sviestas konsistencija, pavirusi sultinyje, paverčia sriubą vientisa, tarsi šilkine. O kadangi tas sultinys verdant dar sumaišomas su šviesiuoju alumi, sriubos skonis tikrai tampa toks, prieš kurį sunku atsispirti.

Įdaryta veršio širdis

Įdaryta veršio širdis 2 asm.

Jau patiekalo pavadinimas skamba netikėtai, tiesa? Gal kasdienai tokio ir negamintume, tačiau sulaukus kokios nors progos, kai prie stalo sės įdomių mėsos patiekalų nesibaidantys valgytojai, pirmyn! Receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. 

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai 6 asm.

Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai dar vienas skanumynas į pyragų su alyvuogių aliejumi receptų kolekciją! Šį kartą – šokoladinis! Jei namuose turite kakavos, miltų, kiaušinių ir tyro alyvuogių aliejaus, papildomai į parduotuvę keliauti tikrai nereikės, iš karto galėsite maišyti tešlą.

Sausainiai „Kačių liežuvėliai“ iš 4 ingredientų

Sausainiai „Kačių liežuvėliai“ iš 4 ingredientų 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Buvo laikai, kai vien dėl šių sausainėlių daug kas specialiai užsukdavo į legendinę „Stiklių“ kavinę. Maloniai traškūs sviestiniai kačių liežuvėliai visais laikais buvo gardėsis, kurį sau leisdavo net labiausiai savo figūromis besirūpinančios damos. Vos iš keturių ingredientų gaminami sausainiai, kurių forma išties primena katės liežuvį, išpopuliarėjo ne vien Prancūzijoje, savo tėvynėje, tačiau ir tolimojoje Brazilijoje, ir net Japonijoje! 

Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis

Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis 4 asm.

Jei norite bent jau kuriam laikui norite išspręsti pusryčių dilemą, siūlome išsikepti puikių avižinių kvadratėlių – užteks visai savaitei, o energijos kibti į darbus porą tokių suvalgius nepritrūks.

Zrazai su raugintų agurkų ir svogūnų įdaru

Zrazai su raugintų agurkų ir svogūnų įdaru 4 asm.

Strelkabelka.ltKnygoje „Didžioji virėja“ irgi yra net 8 zrazų receptai, kurie dar vadinami riestiniais. Įdarai yra su kiaušiniu, džiūvėsėliais ir kepintai lašinukais, kitas variantas yra su džiovintais baravykais, keptais lašinukais ir svogūnu. O jau lietuviškų zrazų receptas yra su svieste apkeptais svogūnais, džiovintais baravykais, sumaišytais su tarkuota juoda duona. Lenkai zrazus daro su raugintu agurku, keptais svogūnais ir dar įvynioja ir šoninės. Tokį variantą aš ir pasirinkau. Tik be šoninės.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką