Dabar populiaru

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Keptų pomidorų ir paprikų sriuba

Keptų pomidorų ir paprikų sriuba 4 asm.

Šaltasis sezonas – geras metas virti sriubas ne iš šviežių, bet iš keptų pomidorų. Būtinai išbandykite!

 

Veganiškas mėlynių pyragas

Veganiškas mėlynių pyragas 8 asm.

Šis mėlynių pyragas nesudėtingai gali tapti kriaušių, spanguolių ar kitų sodo gėrybių pyragu.

 

Mažai kalorijų turintis klasikinis obuolių pyragas

Mažai kalorijų turintis klasikinis obuolių pyragas 8 asm.

Obuolių pyragas visuomet primena namų jaukumą. Tiesa, ne visada pakilę nuo mamos stalo jaučiamės lengvai, todėl mažai kalorijų turintis obuolių pyragas bus puiki alternatyva pasiilgusiems tradicinių, naminių gardumynų.

 

Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru

Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru 6 asm.

Obuolių pyragų receptų yra daugybė, tačiau šis – ypatingas. Puikų derinį kuria jam naudojama trapi tešla, o obuoliams kompaniją palaiko marcipanas.

 

Troškinta menkė su pomidorais

Troškinta menkė su pomidorais 4 asm.

Labai paprastas, greitas ir gardus žuvies patiekalas. Menkė jame puikiai dera su pomidorais.

 

Šokoladinis tortas su avokadais

Šokoladinis tortas su avokadais 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Nepatikėsite, kokio gerumo tai tortas! Nors šokoladinis, bet visai ne per saldus ir netgi gaivus.

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu 12 asm.

Renata Ničajienė ( sezoninėvirtuvė.lt): Kviečiu išbandyti gardų sezoninį skanumyną su morkomis. Visi jo ragavę manęs tik ir klausinėjo „ar jis tikrai be kvietinių miltų?“, „o jo kremui iš tiesų nenaudojai sviesto, cukraus ar plaktos grietinėlės?“. Ne, šiam pyragui tikrai nenaudojau aukščiau išvardintų ingredientų, bet už tai bėriau maltų migdolų, puskilį tarkuotų morkų, pyliau tyro alyvuogių aliejaus, o kremą išsukau iš rikotos ir šviežio medaus.

Vištienos šniceliai su traškia sėklų plutele

Vištienos šniceliai su traškia sėklų plutele 6 asm.

Atrodytų, klasikos net nereikia tobulinti, tačiau seniems geriems patiekalams kartais galima suteikti papildomų akcentų. Tokiu akcentu šiame žinomo šefo Yotamo Ottolenghi interpretuotame vištienos patiekale tapo traškus įvairiausių sėklų apvalkas. Iškepkite ir įsitikinsite, kaip jis tinka plonyčiams, tačiau sultingiems vištienos gabaliukams.

Bananiniai avižiniai blynai su linų sėmenimis

Bananiniai avižiniai blynai su linų sėmenimis 3 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Šie blynai yra su viso grūdo avižų miltais ir maltais linų sėmenimis, visai be cukraus, nes juose esantys bananai ir taip labai saldūs. Žinoma, šiuo blynus galima valgyti su uogiene ar klevų sirupu, štai tada saldumo jau bus per akis.

Orkaitėje kepti cinamoniniai skrebučiai pusryčiams

Orkaitėje kepti cinamoniniai skrebučiai pusryčiams 1 asm.

Rytiniam paskanavimui tinka kvapnūs skrebučiai, o iškepti pagal mūsų siūlomą receptą jie bus švelniai karameliniai, kvepiantys cinamonu. Trumpai tariant – dieviška!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką