Dabar populiaru

Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis

Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis 6 asm.

Prieš kepdami vištieną pagal šį receptą, ją pamarinuokite, skonis maloniai nustebins!

 

Jautienos didkepsnis su barbekiu padažu

Jautienos didkepsnis su barbekiu padažu 6 asm.

Šio patiekalo paslaptys: kokybiška mėsa ir ne per ilgas kepimo laikas.

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu 6 asm.

Vasarą kepkite ant grilio, o šaltuoju sezonu – orkaitėje, naudodami grilio režimą. 

Apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele

Apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė tinklaraščio „Balajų šeimos istorijos“ autoriai.

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Marijos sandėliuko“ autorė.

Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru

Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šeimos verslas „Vasaris“ iš Panevėžio.

Greitai paruošiami azijietiško stiliaus makaronai su padažu ir agurkais

Greitai paruošiami azijietiško stiliaus makaronai su padažu ir agurkais 4 asm.

Kai norisi ko nors lengvesnio, verta pasižvalgyti į kitokių makaronų, pavyzdžiui, gamintų iš ryžių, receptus. Kaip tik vieną tokį ir siūlome – tiks ir pietums, ir vakarienei, ir pasiimti į darbą.

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson 6 asm.

„Kai šio patiekalo nuotrauką įkėliau į instagramą, visi prašė recepto. Bet recepto čia lyg ir nėra – viskas labai paprasta ir matyti nuotraukoje: kriaušės iš mano tėčio sodo, apkeptos orkaitėje, į vidų ožkų pieno sūrio įdėta, šalia patiekta vytinto kumpio. Dar pabarstyta moliūgų sėklų, gardžiai su prieskoniais pakeptų. Pasakiškai skanu ir gražu“, – pristatydama šį receptą sako TV laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson.

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša 4 asm.

Tinklaraštis „Švęsti gyvenimą“: Namie sūdytos lašišos skonis net neprimena parduotuvėje pirktos, gamykloje ruoštos lašišos. Jos tekstūra minkštesnė, spalva sodresnė, o skonis primena raudonuosius ikrus. Įdėję visai nedaug pastangų, džiuginsite save ir artimuosius!

Malaizijos įkvėpti purūs blynai

Malaizijos įkvėpti purūs blynai 2 asm.

Blynus mėgsta visi, tačiau, kad nebūtų nuobodu, išsikepkite netradicinių – tokie ir yra Malaizijos įkvėpti blynai su dviejų rūšių sūriu.

Šokoladinis sūrio pyragas

Šokoladinis sūrio pyragas 10 asm.

Šį sodraus skonio pyragą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė Vilniuje veikiantis baras „Artistai“. 

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje žuvies skyriuje pamačiau dvi dideles lašišos galvas. Kilo mintis išsivirti žuvienės. Daug kas turi savų žuvienės receptų, bet patį teisingiausią posakį apie žuvienę girdėjau Juodkrantėje – vietos žvejai sakė, kad žuvienės skonis priklauso nuo žuvies kiekio. Paprasta tiesa.

Braškių ir kriaušių „tarta“

Braškių ir kriaušių „tarta“ 8 asm.

Tai klasikinė prancūziška „tarta“, kurioje braškės draugauja su kriaušėmis. Kriaušes galite ir pavirti, dar labiau atsiskleis skoniai. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Šis receptas  – iš žurnalo „Beatos virtuvė“.

Citrininė vištiena su čiobreliais

Citrininė vištiena su čiobreliais 5 asm.

Paprastu vištienos receptu dalinasi populiari tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė. 

 

Pasaulinio garso kepti kiaulienos šonkauliukai

Pasaulinio garso kepti kiaulienos šonkauliukai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šiaurės Amerikoje moka kepti kiaulienos šonkauliukus. Ir jie tikrai yra World Famous. Bet kurioje kepsninėje Memfyje, šalia Elvio Preslio statulos. Arba iškepti namie pagal šį receptą.

 

Kuskuso salotos su feta

Kuskuso salotos su feta 2 asm.

Paprastos, lengvos, greitai paruošiamos salotos, kurios tiks, kai šiek tiek tingisi ilgai suktis prie puodų. 

 

Lengvai marinuotų daržovių salotos

Lengvai marinuotų daržovių salotos 6 asm.

Miško žvėrys: Kai prasideda šviežių daržovių sezonas, galima paprasčiausiai mėgautis jomis. Bet galima ir labai greitai bei paprastai pamarinuoti kopūstus su morkomis. Beje, tokios salotos labai tiks prie riebesnių kepsnių. 

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku 4 asm.

Jei su pica reikalai aiškūs, gal metas išsikepti iš Italijos kilusios „focaccios“? Galbūt nustebsite, tačiau nuostabią ją paruošite su mūsų taip mėgstamomis bulvėmis – jų reikės ir tešlai, ir viršui pagardinti. Puikaus kepinio receptu dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas 8 asm.

Drėgnas, sodrus pyragas maloniai nustebins ir veganus, ir visavalgius. 

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė sostinėje veikianti desertų studija „Tie kepėjai“.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką