-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: žaliosios arbatos mačios tiramisu

Lengvoms ir modernioms Velykoms – žalias ir gaivus desertas mačios („matcha“) tiramisu. Jis puikiai tiks šventiniam stalui, pagaminti galite iš vakaro, o ryte bus galima skanauti arba patogiai, tame pačiame inde, vežtis į svečius. Tiramisu vienas mėgstamiausių desertų, gaminau jį ne vieną dešimtį kartų. Kai pabodo tradicinis, pradėjau eksperimentuoti: ruošiau citrininį su braškėmis, jam kremą plakiau su kiaušiniais ir be jų, bet visada stengdavausi pati iškepti biskvitus, kurie žymiai pagerina deserto skonį.
Renata Ničajienė ir jos gamintas žaliosios arbatos „matcha“ tiramisu
Renata Ničajienė ir jos gamintas žaliosios arbatos „matcha“ tiramisu / Studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Ši tiramisu versija – lengvesnė, dalį maskarponės keičiau kokosų grietinėle, vietoj kavos naudojau mačią (matcha), kremą saldinau agavų sirupu, o, užuot apibarsčius kakava, pasirinkau žalius, kaip pats pavasaris, mačios miltelius.

Šis receptas iš knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurioje visą balandžio skyrių dedikavau Velykoms. Ten pat rasite dar keturis velykinius skanumynus. Linkiu saulėtos ir džiaugsmingos atgimimo šventės!

Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Knygoje „Sezoninių skanumynų istorijos“ visas balandis skirtas velykiniams receptams
Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Knygoje „Sezoninių skanumynų istorijos“ visas balandis skirtas velykiniams receptams

Ingredientai (2 nedideliems indeliams):
gaminimo laikas: 40 min.

biskvitui:

  • 4 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė nerafinuoto cukranendrių cukraus;
  • 1/2 stiklinės šviesių speltų miltų;
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. mačios arbatos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelis druskos.

kremui:

  • 250 ml kokosų greitinėlės;
  • 250 ml maskarponės;
  • 4 valg. šaukšt. agavų sirupo;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • mačios arbatos miltelių (apibarstyti).

mačios arbatai:

  • 1/2 stiklinės kokosų pieno;
  • 1/2 stiklinės karšto vandens;
  • 2 arbat. šaukšt. mačios arbatos miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. agavų sirupo.
Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Žaliosios arbatos „matcha“ tiramisu
Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Žaliosios arbatos „matcha“ tiramisu

Gaminimas:

1. Iškepkite biskvitą. Kiaušinius labai gerai plakikliu išplakite su cukrumi iki baltų putų ir įlašinkite vanilės ekstrakto. Speltų miltus sumaišykite su kukurūzų miltais, mačios milteliais ir druska. Miltus suberkite į kiaušinių plakinį, gerai išmaišykite.

2. Tradicinėje kepimo skardoje patieskite kepimo popierių, į ją supilkite paruoštą tešlą, palyginkite ir pašaukite į įkaitintą 180°C karščio orkaitę 15 minučių.

3. Iškepusį biskvitą su visu kepimo popieriumi guldykite ant grotelių ataušti. Kai visai atšals, apverskite ir nulupkite kepimo popierių bei supjaustykite nedideliais pailgais gabalėliais, tokio pat ilgio, kokie būna sausainiai „damų piršteliai“.

4. Paruoškite mačios arbatą. Arbatos miltelius užpilkite karštu, bet ne verdančiu vandeniu ir išplakite specialia mačios arbatos šluotele, o jei tokios neturite, tiks pieno plakimui skirtas plakiklis. Po truputį, vis plakdami, supilkite pašildytą kokosų pieną ir agavų sirupą.

5. Pagaminkite kremą. Kokosų grietinėlę išplakite su agavų sirupu, sukrėskite maskarponę, įlašinkite valinės ekstrakto, toliau plakite, kol taps vientisu kremu.

6. Sluoksniuokite tiramisu. Supjaustytus biskvito gabalėlius trumpam kiškite ir ištraukite į mačios arbatą, dėkite pirmąjį jų sluoksnį, tada tepkite kremo ir vėl dėkite mirkytus biskvito gabalėlius, tada vėl kremą. Sluoksniuokite, kol indelis bus visiškai užpildytas. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo, per sietelį jį apibarstykite mačios arbatos milteliais. Dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą subręsti.

Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Žaliosios arbatos „matcha“ tiramisu
Studijos „Fotopastelė“ nuotr./Žaliosios arbatos „matcha“ tiramisu

Šis receptas – iš Renatos Ničajienės knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“. Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata su portalo skaitytojais dalijasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius