-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: obuolių pyragas su, pageidautina, kuo daugiau jų rūšių

Pyragas yra su 4 skirtingomis obuolių rūšimis. Kokiomis? Priklauso nuo jūsų pasirinkimo ir galimybių. Kuo skirtingesnes rūšis dėsite, tuo įdomesnę pyrago tekstūrą gausite. Maišykite rūgščius su saldžiais, kietus su minkštais. Jie visi kepa skirtingai ir turi kitokį skonį. Jei kas kartą dėsite vis kitokius obuolius, tai ir pyrago skonis kiekvieną kartą bus kitoks. Ir nekepkite iš vienos rūšies obuolių. Imkit bet jau dvi skirtingas. Ir viena rūšis turėtų būti iš tvirtesnių – mano praktika su šituo pyragu taip sako.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / Strelkabelka nuotr.

Ir dar – čia yra daugiau obuolių nei pačios tešlos. Tai man irgi patinka.

Be jokių adaptacijų paimtas iš Dorie Greenspan knygos „Around My French Table“. Patiekite su plakta grietinėle.

Ingredientai (20 cm skersmens kepimo formai):

  • 95 g miltų;
  • ¾ arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 4 dideli obuoliai (skirtingų rūšių);
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • 3 valg. šaukšt. romo, konjako ar brendžio;
  • ½ arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 115 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto.

Gaminimas:

1. Miltus, kepimo miltelius ir druską šluotele gerai permaišyktie dubenyje.

2. Nulupkite obuolius, išpjaukite sėklas ir supjaustykite 3–5 cm gabaliukais.

3. Kiaušinius išplakite iki putų. Suberkite cukrų ir elektriniu plaktuvu plakite 1 minutę.

4. Supilkite brendį ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.

5. Į kiaušinių-cukraus masę įmaišykite pusę miltų – atsargiai išmaišykite, supilkite pusę tirpinto sviesto, vėl išmaišykite. Tuomet įmaišykite likusius miltus ir supilkite likusį sviestą. Tešlą gauname gan skystą – maždaug jogurto konsistencijos.

6. Suberkite į tešlą obuolius ir išmaišykite, kad obuoliai tolygiai pasidengtų tešla.

7. Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 50–60 minučių.

8. Iškepus pyragui leiskite pravėsti apie 10 minučių, o tada jau galite išimti iš formos.

Strelkabelka nuotr./Obuolių pyragas
Strelkabelka nuotr./Obuolių pyragas

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius