-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google Assistant“ – jau ir „iPhone“ išmaniuosiuose

Jungtinių Valstijų technologijų milžinė „Google“ trečiadienį pranešė, kad jos sukurtu skaitmeniniu asistentu galima naudotis jau ir konkurentės „Apple“ gaminamuose „iPhone“ išmaniuosiuose. Bendrovės teigimu, tai yra dalis jos kovos su konkurentais, susijusios su dirbtiniu intelektu.
„Google“ generalinis direktorius SUndaras Pichai pristato įmonės naujoves
„Google“ generalinis direktorius SUndaras Pichai pristato įmonės naujoves / „Scanpix“/AP nuotr.

Savo kasmetinėje konferencijoje programinės įrangos kūrėjams „Google“ pristatė savo dirbtinio intelekto pagrindu sukurtos kompiuterijos viziją.

„Dabar stebime naują pokytį kompiuterijoje ir judėjimą link pasaulio, kur pirmiausia yra ne mobilieji telefonai, o dirbtinis intelektas, – savo konferencijos įvadinėje kalboje sakė „Google“ vadovas Sundaras Pichai. – Tai verčia mus kitaip pažvelgti į mūsų produktus ir kurti juos pasauliui, kuris leidžia natūraliau ir glaudžiau sąveikauti su technologijomis.“

„Google“ nori, kad dirbtinis intelektas leistų žmonėms kalbėtis su kompiuteriais, kad programos tenkintų jų poreikius ir leistų išmaniųjų telefonų kameroms atpažinti tai, kad šios „mato“.

„Dirbtinio intelekto pasaulyje mes permąstome savo produktus ir taikome mašinų mokymąsi problemoms spręsti“, – sakė S.Pichai.

Šių pastangų centre yra skaitmeninis asistentas „Google Assistant“, konkuruojantis su bendrovės „Amazon“ skaitmenine asistente „Alexa“, „Microsoft“ kompanijos „Cortana“ bei „Apple“ sukurta „Siri“.

Dirbtinio intelekto elementai jau įdiegti į „Google“ elektroninio pašto paslaugą „Gmail“, kuria naudojasi daugiau nei milijardas žmonių. Pavyzdžiui, „Gmail“ siūlo vartotojams atsakymų į laiškus variantus. Tarkime, gavus kvietimą vakarienei bus pasiūlyta atrašyti „Atvyksiu“.

Išmanieji gaus akis

„Google“ kuriamos vizualinės galimybės leis įrenginiams atpažinti tai, ką jie „mato“. Pavyzdžiui, jie atpažins, kas yra nufotografuotas konkrečioje nuotraukoje ir ką žmogus daro, taip pat galės versti iš vienos kalbos į kitą ženklus, į juos žiūrint per telefono kamerą. Taip pat, pavyzdžiui, bus galima nukreipti telefono kamerą į gėlę ir bus pasakytas jos pavadinimas.

Patobulintos funkcijos jau diegiamos „Google Photo“ programoje, kuria galima naudotis nemokamai.

VIDEO: Google I/O 2017 keynote in 10 minutes

„Google“ taip pat pristatė antrosios kartos kompiuterinį lustą, sukurta specialiai patobulinti debesų kompiuterijos paslaugas duomenų centruose. „Norime, kad „Google Cloud“ būtų geriausias debesis mašinų mokymuisi“, – sakė S.Pichai.

Jis pažymėjo, kad „Google“ pagrindinė interneto paieškos sistema ir „Google Assistant“ yra svarbiausi kompanijos dirbtinio intelekto produktai. Jo teigimu, pernai pristatytu „Google Assistant“ jau naudojamasi daugiau nei šimte milijonų įrenginių.

„Android“ „lieknėja“

Programinės įrangos kūrėjus itin nudžiugo, kai buvo paliesta „Google“ remiamos mobilios operacinės sistemos „Android“ tema. „Google“ pranešė, kad kiekvieną mėnesį naudojamasi daugiau nei dviem milijardais įrenginių su „Android“ operacine sistema.

Naujoje sistemos versijoje, kol kas pavadintoje tiesiog „O“, bus daugiau dirbtinio intelekto požymių bei saugumą užtikrinančių priemonių.

„Google“ taip pat kuria „lengvesnę“ „Android“ versiją „Go“, kuri užtikrins maksimalų darbą mažomis sąnaudomis. Ji bus skirta pirminio lygio išmaniesiems, kuriais bus prekiaujama besivystančiose šalyse, kur interneto greitis yra mažesnis ar internetas yra brangus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius