-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Azijos miestai, žavintys spindinčiais dangoraižiais ir pašėlusiu gyvenimo tempu

Vartai tarp Rytų ir Vakarų – taip dažnai įvardijami didieji Azijos miestai, apie kuriuos jums norime šį kartą papasakoti. Jie pasižymi pašėlusiu gyvenimo ritmu, inovacijomis, puikia infrastruktūra, šiuolaikiškų pastatų gausa. Taip pat juose vis dar gajos senosios tradicijos. Šie kontrastai ypač vilioja keliautojus, kurie gali tiek apsipirkinėti šiuolaikiškuose prekybos centruose, tiek apsilankyti tradiciniuose turguose.
Tokijas
Tokijas / Shutterstock.com nuotr.

Vieną akimirką stebėti spindinčius dangoraižius, o jau kitą lankyti ne vieną šimtmetį menančias šventyklas. Kiekvienas iš šių miestų – savitas ir labai įdomus. Susipažinkite!

Singapūras

Shutterstock.com nuotr./Singapūras
Shutterstock.com nuotr./Singapūras

Į viršų šaunantys dangoraižiai, preciziškai sutvarkyti parkai bei botanikos sodai, galybė prekybos centrų, prabangūs viešbučiai ir restoranai, įdomūs muziejai, visai šeimai skirti pramogų parkai – Singapūras yra miestas-valstybė, kurio ekonomika paremta turizmu. Ne veltui čia viskas spindėte spindi – juk į šią šalį kasmet atvyksta daugiau keliautojų nei čia gyvena nuolatinių gyventojų.

Singapūre gausu ir verslo centrų, čia įsikūrusios pasaulinio lygio įmonės ar jų franšizės. Mieste puikiai išvystyta infrastruktūra, o per kelis ateinančius metus Singapūras ketina tapti pasaulio atsinaujinančių energijos išteklių sostine. Tai išties šiuolaikiškas miestas, tačiau net ir jame galima prisiliesti prie šimtamečių tradicijų, mat Singapūras pasižymi didele kultūrine įvairove. Planuojantiems keliauti į šią valstybę, rekomenduojame aplankyti ne tik šiuolaikiškąją Singapūro dalį, tačiau ir jaukius kinų bei indų rajonus. Juose galėsite prisiliesti prie senųjų tradicijų, paragauti autentiškų patiekalų, pasigėrėti šventyklomis.

Tokijas

123rf.com nuotr./Tokijas
123rf.com nuotr./Tokijas

Japonijos sostinė Tokijas – miestas, kuris tikrai nemiega visą parą. Čia gausu spindinčių dangoraižių, triukšmingų gatvių, puikiai išvystytas pramogų sektorius, taip pat technologijomis paremti verslai, robotika. Įdomu tai, jog Tokijas turi ir didelių ambicijų: 2020-aisiais metais šiame mieste vyks Olimpinės vasaros žaidynės, tad iki tol Tokijo valdžia turi nemažai planų. Ketinama nutiesti naują geležinkelio liniją, jungiančią du pagrindinius miesto oro uostus. Tikslas – kuo operatyvesnė kelionė miesto viduje. Taip pat patvirtintas naujo olimpinio stadiono projektas, planuojama, jog iki 2020-ųjų metų po Japonijos sostinę važinės taksi automobiliai, kuriems nebus reikalingi vairuotojai.

Nepaisant to, jog Tokijas – labai šiuolaikiškas miestas, jis tikrai sužavės tuos keliautojus, kurie nori geriau pažinti japonų kultūrą. Čia įsikūrę didingieji imperatoriaus rūmai, gausu šimtamečių šventyklų. Beje, labai rekomenduojame nuvykti į naktinį žuvies turgų – esame tikri, jog jis jums paliks didelį įspūdį.

Honkongas

Shutterstock.com nuotr./Honkongas
Shutterstock.com nuotr./Honkongas

„Azijos Niujorkas“ – taip dažnai vadinamas Honkongas. Ir iš tiesų, šis miestas primena Niujorką – įspūdingi dangoraižiai, pasakiško grožio uostas, galybė žmonių, parduotuvių, restoranų, viešbučių, verslo centrų. Net Naujųjų metų šventė Honkonge vyksta panašiai kaip Niujorke – greta Times Square prekybos centro pakeliamas didžiulis rutulys.

Vienas iš Honkongo valdžios prioritetų – inovacijos. Dėl šios priežasties geriausios mokslo ir technologijų idėjos – finansuojamos. Šis didmiestis gali pasigirti žemu korupcijos lygiu, palankia mokesčių sistema – ne veltui jis kaip magnetas traukia pasaulinio lygio įmones.

Nepaisant to, jog Honkongas dažnai lyginamas su Niujorku, šis didmiestis turi ir savo azijietiškąją pusę – čia įsikūrę budistų vienuolynai, šventyklos, galima išvysti įspūdingų Budos skulptūrų. Senuosiuose Honkongo rajonuose gausu autentiškų pastatų, jaukių kvartalų, iškabinėtų raudonos spalvos dekoracijomis, turgaviečių, tradicinį maistą siūlančių restoranėlių.

Dubajus

Shutterstock.com nuotr./Dubajus
Shutterstock.com nuotr./Dubajus

Jungtiniai Arabų Emyratai – kontrastų kupina šalis. Šiuolaikiškas gyvenimo ritmas čia susipina su senosiomis tradicijomis, todėl atvykę į šią šalį keliautojai neatsistebi tiek arabišką pasaką primenančiomis mečetėmis ir šurmuliuojančiomis turgavietėmis, tiek milžiniškais dangoraižiais bei prabangiais prekybos centrais.

Didžiausias šalies mietas Dubajus – labai šiuolaikiškas. Ne veltui tai viena iš populiariausių kurortinių vietų ne tik JAE, tačiau ir visuose Artimuosiuose Rytuose. Kone visus metus džiuginantis saulėtas dangus, nuostabūs paplūdimiai, šilta jūra, aukščiausio lygio aptarnavimas, pramogų gausa, išpuoselėta tvarka, spindintys dangoraižiai, dirbtinės salos, įspūdingi fontanai – Dubajus savo svečiams tikrai turi ką pasiūlyti.

Ką gi būtina pamatyti viešint Dubajuje? Be jokių abejonių, aukščiausią pastatą visame pasaulyje – Burdž Chalifa. Taip pat įspūdingąjį burės formos Burdž al Arabo viešbutį, dainuojantį ir šokantį fontaną, Dubajaus akvariumą. Liksite tikrai sužavėti!

Bankokas

Shutterstock.com nuotr./Bankokas
Shutterstock.com nuotr./Bankokas

Tailandas – tai šalis, kurią bent kartą gyvenime turėtų aplankyti kiekvienas save gerbiantis keliautojas. Pasakiškas kraštovaizdis, savo grožiu akinančios budistų šventyklos, jaukūs kaimeliai, didingi miestai, egzotiška virtuvė – ši šalis tikrai turi kuo sudominti.

Tailando sostinė Bankokas – tai didmiestis, galintis pasigirti nenustygstančiu gyvenimo ritmu, šurmuliu, spalvomis ir kontrastais. Nors mieste gausu šiuolaikiškų statinių, spindinčių dangoraižių, vis dėlto čia viešėdamas visada žinai, jog esi ne kažkur Europoje ar Amerikoje, o būtent Azijoje. Ką gi verta aplankyti Bankoke? Tajų architektūros šedevrą – Karalių rūmus, žavinčius savo prabanga! Taip pat pasivaikščiokite miesto gatvelėmis, užsukite į vietinį restoraną paragauti tailandietiškos virtuvės patiekalų. O vakare aplankykite aukščiausią Tailando sostinės pastatą – Baiyoke Sky. Nuo jo atsiveria įspūdinga miesto panorama!

Seulas

Shutterstock.com nuotr./Seulas
Shutterstock.com nuotr./Seulas

Pabuvoję egzotiškame Bankoke persikelkime į Pietų Korėjos sostinę – Seulą. Ar žinojote, jog šiame megapolyje gyvena 10 milijonų žmonių? Seulas gali didžiuotis puikia transporto infrastruktūra, automobilių industrija, plieno, geležies, spaudos ir tekstilės pramonėmis. Čia gausu įspūdingų dangoraižių, šiuolaikinės architektūros šedevrų. Mieste įsikūrusios tokių prekės ženklų kaip LG ar Samsung būstinės.

Seulas – tikrai labai šiuolaikiškas didmiestis. Vis dėlto jame gausu ir istorinio palikimo. Rekomenduojame aplankyti bent kelias budistų šventyklas, karalių rūmus, autentišką Hanok rajoną. Taip pat nuvykite į Nacionalinį Korėjos muziejų.

Kvala Lumpūras

Shutterstock.com nuotr./Kvala Lumpūras
Shutterstock.com nuotr./Kvala Lumpūras

Malaizijos sostinė Kvala Lumpūras – megapolis, kurį neabejodami galime įvardinti kaip šalies kultūrinį ir ekonominį centrą. Gyvenimas čia tiesiog virte verda: šurmuliuojančios gatvės, įspūdingi pastatai, galybė prekybos ir verslo centrų, muziejų, viešbučių, restoranų, pasilinksminimo vietų. O taip pat daug jaukių parkų, kuriuose auga palmės, todėl karštą dieną (kurių Malaizijoje tikrai nestinga) galima pasislėpti jų pavėsyje.

Bene įspūdingiausi Kvala Lumpūro statiniai – Petrono bokštai. Tai du dangoraižiai, kurie šiuo metu yra aukščiausi dangoraižiai-dvyniai visame pasaulyje! Jie miestui suteikia didybės įspūdį. Visgi Kvala Lumpūras keliautojus gali nustebinti ne tik šiuolaikiniais pastatais – mieste stūkso įspūdingi Karališkieji rūmai, kuriuose ir šiandien gyvena šalies karalius. Tikrai verta pamatyti!

Šanchajus

Shutterstock.com nuotr./Šanchajus
Shutterstock.com nuotr./Šanchajus

Savo straipsnį norime užbaigti pasakojimu apie vieną iš didžiausių pasaulio miestų – Šanchajų. Šiame Kinijos megapolyje gyvena apie 25 milijonai nuolatinių gyventojų. O kur dar kasdien plūstantys turistai! Galite įsivaizduoti, jog žmonių šiame mieste tikrai labai daug. Vaikščiodamas gatvėmis jautiesi lyg esantis milžiniškame skruzdėlyne.

Šanchajus – tai tikrai vienas iš įspūdingiausių Kinijos miestų: dangoraižiai čia remia dangų, o miesto prabanga puikiai dera su senąja kinų architektūra. Ką gi rekomenduojame aplankyti šiame megapolyje? Istorinį Budnu rajoną, kuriame persipina britiška ir prancūziška architektūra. Taip pat nuvykite į vieną iš judriausių pėsčiųjų alėjų visoje Azijoje – Nandžingo kelią. Užvertę galvas pasigrožėkite šiuolaikiškojo Šanchajaus simboliu – televizijos bokštu, kurio aukštis – 468 metrai.

Taip pat aplankykite Nefritinio Budos šventyklą – tai viena iš garsiausių ir didžiausių Šanchajaus budistinių šventovių. Būtinai nuvykite ir į Yuyuan sodus – tai tikra priešingybė Šanchajaus dangoraižiams! Mažučiai kinų architektūros nameliai ir jaukūs parkai – tikra atgaiva milžiniškame megapolyje.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius