-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliaujant per pasaulį: vestuvių ritualų įdomybės

Galvojate apie įdomias vestuves? O gal vieną svarbiausių dienų gyvenime norėtumėte praleisti kiek kitaip nei visi jūsų aplinkiniai. Portalas iRest.su pasakoja jums ne tikapie įdomias šalis, bet ir siūlo susipažinti su įdomiomis šių šalių vestuvių ypatybėmis. Gal susigundysite ir nukeliausite savo vestuvių būtent ten.
Masinių vestuvių akimirka
Masinių vestuvių akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienoje mažiausių pasaulio valstybių, Samoa, esančioje Ramiajame vandenyne, vestuvinių suknelių gamybai naudojama tutos medžio žievė. Tad jei norėtumėte tokia pasipuošti, jums reikėtų nuvykti į Samoa – devynių salų grupę Polinezijos centre, esančią netoli Naujosios Zelandijos.

O jei vestuves kelsite Nigerijoje, tai nuotaka po iškilmių turėtų pastebimai priaugti svorio. Pagal šios šalies tradicijas, kurių paisoma iki šiol, jei nuotaka po vestuvių nesustambėja, tai jaunikis ją gali grąžinti į tėvų namus, kad ten ją „nupenėtų“.

Jeigu jums pasisekė aplankyti Balį, būtinai sudalyvaukite vietinėse vestuvėse. Už stalo sėdi tik moterys, o tuo metu vyrai visavertiškai poilsiauja.

123rf.com nuotr./Vestuvės Balio saloje
123rf.com nuotr./Vestuvės Balio saloje
 

Norėdami geriau suprasti vieni kitus ir tinkamai pasiruošti vedybiniam gyvenimui, galite apsilankyti Kenijoje. Čia jaunasis po vestuvių persirengia moteriškais drabužiais ir visą mėnesį juos nešioja, taip bandydamas suprasti, kaip sunku būti moterimi jo šalyje.

Surmos tautelėje, gyvenančioje Etiopijoje, iki šiol veikia keista tradicija jaunajai – jai prieš vestuves ištraukiami apatiniai dantys bei praduriamos lūpos. Į padarytą skylę įkišamas molinis diskas, kuris po truputį didinamas, tam, kad skylė būtų tinkamo dydžio. Būtent disko dydis parodo merginos ekonominę šeimos gerovę.

123rf.com nuotr./Mursi moteris Etiopijoje
123rf.com nuotr./Mursi moteris Etiopijoje

Pirmoji vestuvių naktis albaniškai – tradicijos reikalauja, kad jaunoji priešintusi vyro priekabiavimui tris dienas ir tris naktis po vestuvių. Tokiu būdu, tikima, jog jaunieji išvaro ir apgauna piktąsias dvasias.

Namibijoje, esančioje pietvakarių Afrikoje, Atlanto vandenyno pakrantėje, jaunajai ant galvos uždedamas ne nuometas, o „Ekori“ – ypatingas galvos apdangalas iš ožkos odos, kuri prisotinama taukais, smala ir raudona ochra.

Wikimediaorg.com nuotr./Nuotaka Namibijoje
Wikimediaorg.com nuotr./Nuotaka Namibijoje

Nencai  – vietinė šiaurės Sibiro tauta, gyvenanti Arkties vandenyno pakrantėje pradedant Kanino pusiasaliu ir baigiant Taimyru (Rusija) – nelabai mąsto apie vestuvinio stalo vaišes. Dažniausiai jie patiekia tiesiog žalią elnieną. Vien tik ją.

Šalia Naujosios Gvinėjos yra tokia Trombrijano sala, kurioje pakanka tik su savo išrinktuoju pavalgyti iš vienos lėkštės – tai suvokiama kaip oficialios vedybos. Nuo šio momento pora oficialiai tampa vyru ir žmona.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius