-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naudingi patarimai, kaip elgtis apsivertus baidarei

Daugeliui lietuvių vasara neįsivaizduojama be išvykos baidarėmis. Nuostabūs gamtos vaizdai, harmoningas paukščių čiulbesys, vandens čiurlenimas – tikra atgaiva sielai ir protui. Turizmo profesionalai apgailestauja, kad dalis žmonių nesirenka baidarių kaip idiliškos laisvalaikio priemonės, nes mano, kad šie maži laiveliai greitai apvirsta.
„Baidarė upėje“
„Baidarė upėje“ / „Active Trips“ nuotr.

Pasak baidarių nuoma užsiimančio Arnoldo Valčiuko, dirbančio „Baidarių centre“, šiuolaikinę baidarę apversti ganėtinai sudėtinga ir dažniausiai apsiverčiama ne ten, kur giliausia. Priešingai, pasak A.Valčiuko, pavojai tyko seklesnėse vietose, kuriose yra kliūčių ir kai poilsiautojai to mažiausiai tikisi.

Ekspedicijos „Baidarė upėje“ vadovas ir „Active Trips“ įkūrėjas Edgaras Vaškaitis pritaria ir juokauja, kad norint apversti baidarę reikia turėti talento: „Per trejus ekspedicijos „Baidarė upėje“ metus turėjome ne vieną baidarių naujoką. Daugeliui jų taip ir nepavyko apsiversti plaukiant baidare, tačiau keletas talentingų visgi pasitaikė“, – sako E. Vaškaitis.

Dažniausiai virstama, nes netinkamai įvertinama situacija ar irkluojant per daug atsipalaiduojama. „Jei būsite tinkamai pasiruošę ir žinosite, kokių veiksmų reikia imtis, tai netikėtas baidarės apvirtimas jums bus tik kaip smagus nuotykis, kuris paįvairins plaukimą“, – sako ekspedicijos „Baidarė upėje“ ir „Active Trips“ vadovas E.Vaškaitis. Svarbiausia, pasak turizmo profesionalo, nepanikuoti, nes panika tokiu atveju yra didžiausias priešas.

Plačiau apie baidarių mitus ir ką daryti, kai apvirsta baidarė, kaip gelbėtis ir gelbėti baidarę bendrame „Baidarių centras“ ir „Active Trips“ edukaciniame vaizdo reportaže, kurio idėja kilo bendradarbiaujant ekspedicijoje „Baidarė upėje“. Daugiau informacijos apie ekspediciją „Baidarė upėje“ www.baidareupeje.lt

VIDEO: Naudingi patarimai, kaip elgtis apsivertus baidarei

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius