-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekijos „Kaulų bažnyčia“ uždraus asmenukes, nes turistai neturi gėdos

Visų Šventųjų bažnyčios koplyčia Čekijos Kutna Horos mieste prisijungė prie turistinių vietų, kurios įveda apribojimus turistams. Šįkart – dėl fotografijos.
Čekijos „Kaulų bažnyčia“
Čekijos „Kaulų bažnyčia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Koplyčia yra gavusi „Kaulų bažnyčios“ vardą dėl neįprastos puošybos, kurios elementams sukurti čia panaudota apie 60 tūkst. žmogaus skeletų. Įspūdingiausias objektas – didelis šviestuvas iš kaulų.

Po bažnyčia esanti koplyčia traukia turistus iš viso pasaulio į Kutna Horos miestelį, kuris kitaip lankytojų vargu ar sulauktų. Tačiau turistų masės dabar yra lazda su dviem galais.

Parapijos direktorė Radka Krejčí Čekijos žiniasklaidai pareiškė, kad jau kitais metais bus stipriai apribotas fotografavimas šioje koplyčioje. „Tikime, kad mūsų lankytojai gerbs šį sprendimą ir kartu supras priežastis, dėl kurių buvo žengtas šis žingsnis“, – sakė ji.

Pasak R.Krejčí, 2017 m. bažnyčią aplankė apie pusė milijono žmonių, ir lankytojų skaičius vis auga. Šiuo metu koplyčia renovuojama, kad būtų pritaikyta didesniam turistų srautui.

Naujos taisyklės nereikš, kad nebus galima nieko fotografuoti. Tačiau tą padaryti norintys lankytojai turės prieš tris dienas kreiptis į parapiją ir gauti leidimą nuotraukoms.

Viena didžiausių problemų šioje vietoje – neskoningos asmenukės. Nepaisant to, kad kabo ženklai įvairiomis kalbomis, kuriais prašoma išlikti pagarbiems ir prisiminti, jog kaulai – mirusių žmonių kūnai, turistai vis tiek juos krapšto iš sienų, bando pabučiuoti ar paliesti, deda ant kaukolių skrybėles ar akinius, kad pasidarytų keistesnes nuotraukas instagramui.

Kad turistai dažnai nesuvokia, kur yra, rodo ir daugiau pavyzdžių. Lenkijoje Aušvico muziejus turėjo viešai kreiptis į turistus, kad šie liautųsi daryti nepagarbias fotosesijas ant bėgių, kuriais į koncentracijos stovyklą buvo gabenami mirčiai pasmerkti žmonės.

Daug kritikos sulaukė ir „influenceriai“ Pripetėje. Instagramo žvaigždės ir žvaigždutės Černobylio nelaimės zonoje suplūdo rengti fotosesijų, kartais net ir vulgarių. Vienoje, kuri susilaukė ypač daug kritikos, mergina vilki specialų kostiumą, tačiau jį prasisegusi taip, kad matytųsi apatinės kelnaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius