Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kretoje poilsiaujančio lietuvio nuotraukose – kaip atrodo viešbutis po pakartotinių smūgių

Kretoje toliau juntami požeminiai smūgiai po pirmadienį įvykusios ir vieną gyvybę nusinešusio, šimtus pastatų sugriovusio žemės drebėjimo. Saloje šiuo metu atostogaujantis lietuvis pasakojo, kad po rytinio drebėjimo jo viešbučiui jau taip pat padaryta daugiau žalos.
Aleksandras pasidalino nuotraukomis, kaip viešbutis Kretoje atrodė antradienį
Aleksandras pasidalino nuotraukomis, kaip viešbutis Kretoje atrodė antradienį

Stipriausias iš pakartotinių smūgių – 5,3 balo – buvo užregistruotas antradienį 7 val. 48 min. laiku. Jį pajuto ir saloje poilsiaujantis Aleksandras su šeima.

Jis 15min pasakojo, kad „pakratė“ apie 5 sekundes, bet viešbučio nuostoliai jau buvo didesni nei po pirmadienio žemės drebėjimo.

„Ryte truputį išsigandom, nes dar miegojom. Griebėm vaikus ir išėjome į lauką“, – rašė poilsiautojas.

Aleksandras pasidalino nuotraukomis, kaip viešbutis atrodė antradienį:

Visgi jis sakė, kad su šeima jaučiasi saugūs. „Vakar skaičiau vietos naujienų portale, kad naujiems namams pavojaus nėra. Pagal nuotraukas matosi, kad nukentėjo tik senesnės statybos namai“.

Pirmadienį po žemės drebėjimo viešbučio vadovybė visiems liepė eiti į lauką, vėliau rekomendavo būti lauke ir įspėjo, kad smūgiai gali pasikartoti.

Po antradienio požeminių smūgių anot Aleksandro, viešbučio vadovybė „nieko nesakė, arba mes apie tai nieko nežinome“.

Planų koreguoti atostogas lietuviai sakė neturintys, nes jau trečiadienį išskrenda namo – kaip ir suplanuota.

AP/„Scanpix“ nuotr./Žemės drebėjimas Kretoje
AP/„Scanpix“ nuotr./Žemės drebėjimas Kretoje

Kretoje atostogaujantys ir gyvenantis kiti lietuviai feisbuke dalijosi savo įspūdžiais. Vieni rašė nieko net nepajutę, kitiems ir kinkos drebėjo, ir nuo lentynų krito daiktai, buvo evakuoti restoranai.

„Po 9 ryto pas mane namie krito daiktai iš lentynų, dužo vazos ir stiklinės. Žiauriai išsigandom su vaiku“, – „Atostogos Kretoje“ grupėje rašė Kretoje metus gyvenanti Greti.

„Prie Hersonissos jautėm, drebėjo sienos, restoraną evakavo, nukrito keletas lempų“, – rašė Pavelas.

Kretoje gyvenantis lietuvis Andrius Morkūnas savo paskyroje „Mano Kreta“ antradienį ryte rašė, kad įtampa seismiškai aktyvioje centrinės Kretos vietoje mažėja. „Daugeliui kretiečių gyvenimas eina savo vaga, poilsiautojams Kretoje atostogos tęsiasi, – rašė jis. – Kretoje atostogų sezonas dėl įvykusio žemės drebėjimo neatšaukiamas.“

Preliminarūs vertinimai rodo, kad per pirmadienio drebėjimą, kurio hipocentras buvo vos 10 km gylyje, buvo apgadinta maždaug tūkstantis pastatų.

Drebėjimo epicentras buvo netoli Arkalochorio miesto, kur žuvo vyras, dirbęs vienoje sugriuvusioje bažnyčioje, ir buvo sužeista dar daugiau kaip 10 kitų žmonių.

Pareigūnai pastatė palapinių šimtams žmonių, kurių namai po drebėjimo laikomi nesaugiais, ir parūpino dešimtis kambarių viešbučiuose.

Praėjusį kartą žmonių aukų pareikalavęs žemės drebėjimas Graikijoje įvyko kovo 3 dieną, centriniame regione esančiame Elasonos mieste. Tuomet žuvo vienas ir buvo sužeista dar 10 žmonių, padaryta daug žalos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius