-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausias Italijos miestelis, būstus pardavinėjantis nuo 1 Eur: kaip jie atrodo?

Jau ne vienerius metus vis girdime apie Italijos kaimelius, kurie nebegyvenamus namus išparduoda už juokingas sumas. Nekilnojamojo būsto kainos – vos nuo 1 Eur, nors teks dar sumokėti ir užstatą bei įsipareigoti būstą renovuoti. Dažniausiai tokie kaimeliai būna nutolę nuo didelių miestų, tačiau šįkart būstai siūlomi visai netoli Romos.
Maenza
Maenza / pietro scerrato/„Wikimedia Commons“/comunedimaenza.it nuotr. nuotr.

Maenza – miestelis Romos Lacijaus regione, neseniai prisijungęs prie populiarios būstų pardavimo akcijos. Jame - apie 3 tūkst. gyventojų.

Kaip rašo CNN, siūlomi įsigyti būstai gal ir nėra didingos itališkos vilos, tačiau jie – su turtinga istorija ir supančiu vaizdingu kraštovaizdžiu.

Siūloma įsigyti nebegyvenamus būstus akmeniniuose namuose, kurie kadaise priklausė piemenims ir pirmiesiems gyventojams.

Meras Claudio Sperduti šią akciją vadina miesto atgimimo paktu. „Žengiame po vieną žingsnį. Kai jų savininkės šeimos su mumis susisiekia ir perduoda senuosius savo namus, mes apie juos paskelbiame savo svetainėje, kad viskas būtų labai skaidru“, – CNN sakė meras.

Iš viso yra apie 100 apleistų būstų. Meras ragina, kad jeigu domitės būsto įsigijimu Maenza miestelyje, bet nerandate tinkamo objekto – susisiekite patys su savivaldybe, ir ji padės atrasti variantą jums.

Aplikuoti dėl pirmųjų būstų galima iki rugpjūčio 28 d., tačiau C.Sperduti patikino, kad rinkoje atsiras ir daugiau namų, jau vyksta pokalbiai su jų savininkais.

Žinoma, namai už tokią kainą tikrai nėra geros būklės. Kai kurie net paskelbti netinkamais gyventi, juos būtina kapitaliai renovuoti.

Norint įsigyti būstą Maenza, bus privalu įsipareigoti jį renovuoti per trejus metus. Taip pat – sumokėti 5 tūkst. Eur depozitą. Jie bus grąžinti pabaigus namo renovaciją.

Tvarkymo darbai neturėtų trukti baisiai ilgai – dažniausiai parduodami būstai yra 50-70 kv. m. C.Sperduti sakė, kad įvertinus mokestines nuolaidas aplinkai draugiškai renovacijai ir apsaugai nuo žemės drebėjimų, renovacija kainuotų maždaug 100 Eur už vieną kvadratinį metrą. Tai reiškia, kad butą galima pilnai renovuoti ir vos už 5 tūkst. Eur.

Miestelis nereikalaus, kad būste gyventumėte visus metus, tačiau neslepia – labiausiai norėtų tokių gyventojų. Taip pat – šeimų su vaikais ar jaunų porų.

Jeigu tą patį būstą norės įsigyti ne vienas žmogus, tuomet pirmenybe bus suteikiama tiems, kurie nori miestelyje apsigyventi ilgam, ir/arba žada renovaciją atlikti greičiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius