-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 24 /18:39

Prancūzijoje kelioms valandoms buvo įstrigę iš Italijos atvykusio autobuso keleiviai

Iš Milano Italijoje į Lioną Prancūzijoje atvykusio autobuso keleiviams pirmadienį kelias valandas buvo neleista iš jo išlipti, nes dėl koronavirusą primenančių simptomų buvo hospitalizuotas jų vairuotojas, informavo saugumo šaltiniai.
Koronaviruso plitimas Italijoje
Koronaviruso plitimas Italijoje / PA Images/Scanpix nuotr.

Pareigūnai buvo aptvėrę teritoriją Perašo stotyje, kur stovėjo tas autobusas, ir nurodė keleiviams likti transporto priemonėje, kol bus patikrinta jų sveikata, nurodė Liono regiono viešojo saugumo departamento atstovė.

Naujienų portalas „LyonMag“ skelbė, kad italas autobuso vairuotojas dėl smarkaus kosulio buvo nuvežtas į ligoninę tyrimams.

„Autobusas tikrinamas. Mūsų komandos yra įvykio vietoje, vyksta vertinimas“, – regiono sveikatos agentūros atstovė sakė naujienų agentūrai AFP.

Pigių kelionių bendrovė „FlixBus“ pranešė, kad, prieš atvykdamas į Lioną, į Klermoną-Feraną važiavęs autobusas buvo sustojęs Turine Italijoje ir Grenoblyje Prancūzijoje.

Tame autobuse buvusi pora AFP pasakojo, kad jiems nebuvo leista išlipti daugiau nei dvi valandas, kol jų nepatikrino gydytojai. Jie sakė sužinoję, kad su jais bus susisiekta, jei autobuso vairuotojui bus diagnozuotas koronavirusas.

Maždaug 13 val. vietos (14 val. Lietuvos) laiku visi keleiviai buvo išleisti iš autobuso. Jie dėvėjo medicinines kaukes, iš Liono pranešė vienas AFP reporteris.

Milanas yra Italijos Lombardijos regiono sostinė. Šis regionas tapo didžiausiu koronaviruso protrūkio epicentru Europoje. Visame pasaulyje koronavirusas COVID-19 jau pareikalavo apie 2,6 tūkst. gyvybių.

Italijoje nuo šios ligos mirė penki žmonės, o keliolika Lombardijos miestelių buvo izoliuoti.

Dėl plintančio viruso nerimas buvo kilęs ir vienoje Paryžiaus policijos nuovadoje, kur sunegalavus vienai kinei kelias valandas į pastatą nebuvo įleidžiami žmonės.

Policijos šaltinis AFP sakė, kad nuovada vėl buvo atidaryta, kai buvo patvirtinta, kad ta moteris neserga COVID-19.

Prancūzijoje nuo viruso mirė vienas žmogus – pagyvenęs kinų turistas. 11 žmonių dėl ligos buvo hospitalizuoti, 10 iš jų pasveiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius