Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 02 /20:08

„Ryanair“ dėl koronaviruso atšaukia dalį skrydžių

Airijos žemų sąnaudų oro bendrovė pirmadienio vakare paskelbė, kad trim savaitėms sumažins savo vykdomų skrydžių skaičių. To imamasi dėl koronaviruso COVID-19.
Ryanair
Ryanair / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai skelbiama, kad bus atšaukta iki ketvirtadalio skrydžių, daugiausiai – į/iš Italiją. Pasikeitimų skrydžiuose gali būti nuo kovo 17 d. iki balandžio 8 d.

Anot bendrovės, visi keleiviai, kurių skrydžiai yra atšaukti, pirmadienį turėjo gauti įspėjimus elektroniniu paštu.

„Ryanair“ iš viso skrenda į 30 oro uostų Italijoje. Šiomis oro linijomis iš Lietuvos galima nuskristi į Milaną, Romą, Veneciją, Riminį, Neapolį, Boloniją.

„Ryanair“ teigia, kad per pastarąją savaitę reikšmingai smuko bilietų užsakymų kovo antrai pusei – balandžio pradžiai skaičius. Tai – koronaviruso plitimo pasekmė. Oro bendrovė taip pat pastebėjo, kad atsirado gerokai daugiau keleivių, kurie tiesiog nepasirodo skrydžiui oro uoste. Ypač tai dažna skrydžiuose iš/į Italiją.

Avialinijos teigia ir toliau atidžiai stebėsiančios užsakymus, o jeigu reikės – pagal juos keis tvarkaraščius.

„Ryanair“ paskelbė, kad imasi ir daugiau veiksmų, kaip susidoroti su neigiamomis koronaviruso pasekmėmis bendrovei, tokių kaip kasmetinių lakūnų ir įgulos narių atostogų perskirstymas, neapmokamos atostogos, laikinas algų įšaldymas, naujų darbuotojų įdarbinimo procesų sustabdymas, darbas su trečiosiomis šalimis, kad būtų sumažintos išlaidos.

Bendrovės vadovas Michaelis O'Leary pranešime spaudai cituojamas: „Didžiausią dėmesį dabar skiriame tam, kad minimizuotume pavojų savo žmonėms ir keleiviams. Nors artimiausias dvi savaites mūsų skrydžiai yra gausiai užsakyti, yra reikšmingas užsakymų sumažėjimas kovo pabaigai ir balandžio pradžiai. Yra logiška apkarpyti mūsų tvarkaraštį į ir iš oro uostų, kuriuose keliones labiausiai paveikė COVID-19 proveržis.“

Anot „Ryanair“ vadovo, visiems keleiviams, kurių skrydžiai bus atšaukti, bus pranešta mažiausiai 14 dienų iš anksto. Tokiu atveju kompensacijos dėl neįvykusio skrydžio keleiviams nepriklausys.

Oro bendrovė "Wizz Air" jau anksčiau buvo parnešusi, kad nuo kovo 11 iki balandžio 2 d. iki 60 proc. sumažins savo pajėgumus Italijoje.

Šiaurės Italija yra tapusi koronaviruso židiniu Europoje. Šalyje nuo užkrato mirė mažiausiai 52 žmonės, užsikrėtusiųjų skaičius perkopė 2 tūkst. Lietuvoje pirmasis koronaviruso atvejis taip pat nustatytas moteriai, kuri grįžo iš Šiaurės Italijos.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija dėl sparčiai plintančio naujojo koronaviruso rekomenduojama laikinai nevykti į Šiaurės Italijos Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionus.

Praėjusią savaitę Vieni didžiausių Lietuvos kelionių organizatorių „Tez Tour“ ir „Novaturas“ pranešė stabdantys skrydžius į šiaurės Italijoje esančius Veronos ir Bergamo miestus.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min atsako į dažniausiai užduodamus klausimus apie koronavirusą.

VIDEO: Koronavirusas: ką turėtų žinoti keliaujantys?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius