Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką nuveikti Palangoje? Naujos lankytinos vietos ir išskirtiniai paplūdimiai

Palangos kurortas negali skųstis poilsiautojų trūkumu. Lankytojų gausa šį miestą verčia nuolat stiebtis ir čia atvykstantiems žmonės pasiūlyti vis naujesnių, vis įdomesnių atrakcijų. Kita vertus, šiame kurorte galima atrasti ir anksčiau atsivėrusių, tačiau mažiau žinomų ir dar neaplankytų vietų.
Sensorinis sodas, Palangos J.Basanavičiaus gatvė ir apžvalgos ratas
Sensorinis sodas, Palangos J.Basanavičiaus gatvė ir apžvalgos ratas / Pauliaus Peleckio, Ados Alejūnaitės nuotr.

Apie daugelio pamėgto Lietuvos kurorto populiariausias lankytinas vietas, šio sezono naujienas ir mažai žinomus paplūdimius 15min sutiko papasakoti Palangos turizmo informacijos centro (TIC) direktorė Rasa Kmitienė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr. / Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr. / Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė

Svarbu ne tik pramogauti, bet ir atgauti jėgas

Paklausta apie įdomiausias šio sezono naujienas Palangoje, R.Kmitienė akcentavo bent kelis, tikrai dėmesio vertus, objektus.

„Viena iš didžiausių sezono naujienų – gegužės mėnesį atidarytas apžvalgos ratas. Iš jo Palangos miestą galima apžvelgti „iš paukščio skrydžio“. Tai yra jau antrasis objektas Palangoje, kur galima iš aukštai apžiūrėti kurortą. Kita vieta – apžvalgos aikštelė, esanti Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios bokšte“, – sakė populiaraus Lietuvos kurorto TIC direktorė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr. / Palangos apžvalgos ratas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr. / Palangos apžvalgos ratas

Antrąja išskirtine naujiena R.Kmitienė įvardijo vos ketvirtadienį Poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ teritorijoje atidarytą sensorinį sodą.

„Sensorinis sodas Palangoje – ne pramoginė, kaip mes esame įpratę, bet sveikatinimo, jėgų atgavimo naujiena. Mes šia vieta labai džiaugiamės, – teigė pašnekovė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr. / Sensorinio sodo atidarymas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr. / Sensorinio sodo atidarymas

– Norėčiau pabrėžti, kad Palangos kurortas kartu su verslu ir miesto gyventojais stengiasi, kad žmonės atvyktų ne tik pramogauti, bet, kas yra svarbiausia, atgautų savo jėgas, pastiprintų imunitetą, užgrūdintų organizmą. Sensorinis sodas bus viena iš tų vietų, kurioje žmonės tai galės daryti įdomiau. Palangoje yra druska prisotintas jūros oras, girdimas bangų ošimas, pušų šnaresys, o dabar bus galima ir rankomis liesti įvairius augalus, patirti įvairius pojūčius, kurie mūsų svečiams tikrai suteiks daug jėgų.“

Žinoma, tai ne vienintelės kurorto sezono naujienos. Anot R.Kmitienės, Palangoje atsidaro kavinės, restoranai, muziejai, kultūros įstaigos organizuoja naujus ir metinius renginius, vyksta įvairios edukacijos.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr. / Palanga
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr. / Palanga

Palangoje – daugybė lankytinų vietų

R.Kmitienės teigimu, kalbant apie Palangos lankytinas vietas, tikrai reikėtų paminėti šio kurorto viešąsias erdves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius