Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 03

Ko žiemos varytojai Rumšiškėse valgė daugiau – blynų ar svajotojų virtos grikių košės?

Praėjusį savaitgalį į Užgavėnių šventę Rumšiškių liaudies buities muziejuje susirinkę žiemos varytojai aplankė ir į pirmąją savo stotelę atriedėjusį „Svajonių karavaną“. Pasak...
Temos: 2 Košė Žiema

Praėjusį savaitgalį į Užgavėnių šventę Rumšiškių liaudies buities muziejuje susirinkę žiemos varytojai aplankė ir į pirmąją savo stotelę atriedėjusį „Svajonių karavaną“. Pasak akcijos organizatorių, pramogautojai tiesiog šturmavo karavane stovėjusį grikių košės katilą, tad daugelio svajonė – skaniai ir sočiai prisikirsti – iš tiesų išsipildė.

Kaip pastebėjo pilietinės-edukacinės akcijos „Svajonių karavanas“ rengėjai, į svajotojų erdvę atvykusieji aikčiojo iš nuostabos ir negalėjo patikėti, kad dar kažkas siūlo svajoti, o kažkas tiki, kad tos svajonės išsipildys. „Iš tiesų, mūsų žmonės dažnai yra nusiminę ir nusivylę, daugelis net bijo svajoti, – teigė „Svajonių karavano“ iniciatorė Jurgita Pocienė, Daugiavaikių šeimų asociacijos MES vadovė. – Gal sunki buitis, gal dažnas nepriteklius žmones paverčia tiesiog egzistuojančiomis būtybėmis, kurios svajoja vien apie milijoną... Tikiu, kad šis projektas parodys  visuomenei, jog  galima daug ką padaryti ir be milijonų, reikia tik didelio noro ir pasiryžimo. Taip pat tikiu, kad sugebėsime išpildyti didelę dalį mums užrašytų svajonių ir tuo priversime patikėti, jog svajoti būtina ir reikia“.

Lietuvos šeimų pačių karščiausių materialių svajonių išpildymu rūpinasi prekybos tinklas MAXIMA, o informaciniais akcijos partneriais mielai sutiko tapti Lietuvos radijas ir televizija. „Dabar, turėdami tokius bendraminčius ir draugus, tikrai galime pažadėti, kad pačios karščiausios svajonės, kurias šeimos užrašys atėjusios į „Svajonių karavaną“, taps realybe“, –  patikino akcijos iniciatorė. MAXIMA žada išpildyti po vieną pačią karščiausią svajonę kiekviename Lietuvos mieste, į kurį užsuks „Svajonių karavanas“.

„Svajonių karavaną“ aplankiusi TV laidos „Mamyčių klubas“ vedėja Eglė Skrolytė džiaugėsi, kad šventėje atrado dar nematytų ir negirdėtų pramogų. Moteris mielai rašė savo svajones kartu su sūnumi ir dukrele ir tvirtai tikėjo, kad jos kada nors išsipildys. „Džiugu, kad vyksta tokie netradiciniai projektai, pakylėjantys žmones nuo žemės. Svajoti būtina, nes tik svajojantis žmogus gali siekti ir pasiekti“, – pabrėžė žinoma mama.

Nuo kovo 1 d. septynis mėnesius truksiančią kelionę po visą Lietuvą pradėjusią įspūdingą „Svajonių karavano“ vilkstinę sudaro ne tik sveikuoliška koše vaišinanti lauko virtuvė, bet ir susitikimų palapinė, kurioje, atšilus orams, vyks susitikimai su visuomenei gerai žinomais žmonėmis, puoselėjančiais šeimos vertybes, talkinant Sveikatos žurnalistų asociacijai bus rengiamos paskaitos šeimos planavimo, sutuoktinių tarpusavio santykių, sveikatingumo, tėvystės temomis. Dar viena sudedamoji karavano dalis – kilnojamoji fotostudija, kurioje lankytojai kviečiami nemokamai įsiamžinti su visa šeima. „Dabar mes visi turime po vieną ar net kelis fotoaparatus, pleškiname jais į kairę ir į dešinę. Tik štai gražių šeimos nuotraukų, kuriose sėdi tėtis, mama, vaikai, o dar tetos ar dėdės, seneliai, kažkodėl nebeturime, – mintimis dalijosi „Svajonių karavano“ fotografas Kęstutis Urbonas. – Tad norime priminti Lietuvai šią gražią fotografavimosi tradiciją ir įgyvendinti grandiozinį projektą „Lietuvos šeima“, per jį parodyti visos Lietuvos šeimas – nuo Vilniaus iki Klaipėdos, nuo Žemaitijos iki Suvalkijos“.

Akcijos organizatorė J. Pocienė atkreipė dėmesį, kad svajonė išleisti į kelią tokį didelį projektą niekaip nebūtų virtųsi tikrove ne tik be rėmėjų, bet ir be savanorių. Prie projekto aktyviai prisijungęs savanoriškas jaunimas iš organizacijos „JCI Lietuva“ svajotojams padeda rinkti užrašytas svajones ir dalinti nepaprastai skanią kareivišką grikių košę.

Į kitą stotelę – tradicinę Vilniaus Kaziuko mugę – „Svajonių karavanas“ atriedės jau kovo 8 d., šeštadienį. Vėliau, aplankęs Kaune rengiamą Kazimiero mugę, šventiškai sutikęs šv. Velykas, nuo gegužės „Svajonių karavanas“ pradės vasaros sezoną Palangos ir Druskininkų kurortuose, birželį keliaus į Alytų ir Trakus, liepą – į Kernavę ir Klaipėdą. Rugpjūčio pradžioje užsukęs į Kėdainius, karavanas leisis į Panevėžį ir Šiaulius, o kelionę iškilmingai užbaigs rugsėjo 27 d. sostinėje rengiama šventine programa. Iš viso „Svajonių karavanas“ planuoja atvykti net į dvidešimt įvairiose šalies vietose organizuojamų renginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius