Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis JAV beisbolo klubo sprendimas: atvertas kelias moterims vadovauti vyrų komandoms

2020-ieji – valdžią perimančių moterų metai? Galbūt sudėtinga būtų lyginti lietuviškąjį Ingridos Šimonytės, Aušrinės Armonaitės ir Viktorijos Čmilytės-Nielsen trio su tuo, kas neseniai įvyko Aukščiausioje beisbolo lygoje (MLB), tačiau panašu, kad lapkričio 13-ąją požiūris į moteris-vadoves JAV vyrų sporto komandose pasikeitė iš esmės.
Kim Ng
Kim Ng / Vida Press nuotr.

2012 metais Floridos „Marlins“ istoriją užnugaryje palikęs beisbolo klubas įgavo Majamio „Marlins“ pavadinimą, o šį sezoną pirmą kartą į naujausius organizacijos metraščius įrašė žodį „atkrintamosios“.

Nepaisydamas gerėjančių rezultatų, „Marlins“ savininkas Derekas Jeteris nusprendė į komandos generalinio direktoriaus poziciją pakviesti tris dešimtmečius MLB pasaulyje besisukančią amerikietę Kim Ng (tariama „Ang“, – aut. past.).

Su šiuo pasiūlymu sutikusi K.Ng pateko į dėmesio epicentrą, mat tapo pirmąja moterimi, užimančia komandos vadovo pareigas JAV profesionalų vyrų sporte ir įsirašė į istoriją kaip pirmoji Amerikos azijiečių atstovė, prisijungusi prie MLB lygos generalinių direktorių klubo narių.

30 metų vardan lapkričio 13-ąją pasiekto tikslo

„Į lygą atėjau kaip praktikantė ir po trijų dešimtmečių sunkaus darbo tapau generaline „Marlins“ direktore. Tai iššūkis, kurį priimu rimtai. Kai atėjau į šį verslą, atrodė, kad moterims neįmanoma vadovauti MLB klubui, bet užsispyriau ir pasiekiau tai. Dabar mano tikslas bus atvesti „Marlins“ į čempionišką kelią ir tęsti tokios kultūros perdavimą mūsų fanams, kurie to nusipelnė“, – oficialiai pranešė K.Ng.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius