Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos mero rinkimuose triumfavęs Vytautas Grubliauskas: „Mano varžovė buvo agresyvi“

Dar nebaigus skaičiuoti paskutiniųjų rinkimų rezultatų paaiškėjo, kad dabartinis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas iš savo posto nesitrauks. Dėl galimybės antrą kadenciją vadovauti Klaipėdai V.Grubliauskui teko pakovoti su labai moteriška kompanija. Į uostamiesčio merus nusitaikiusių 12 kandidatų sąraše buvo net 4 moterys. Rimčiausiai baltą pirštinę V.Grubliauskui metė Seimo narė konservatorė Agnė Bilotaitė.
Vytautas Grubliauskas ir Inga Grubliauskienė
Vytautas Grubliauskas ir Inga Grubliauskienė

Tačiau klaipėdiečiai nesiryžo jaunai politikei patikėti miesto vairo. Naujausiais duomenimis, 74 proc. rinkėjų meru nori matyti V.Grubliauską ir tik 24 proc. parodė prielankumą A. ilotaitei. Uždarius rinkimų apylinkes ir pradėjus skaičiuoti antrojo turo biuletenius, rezultatai jau nuo pirmųjų minučių liudijo V.Grubliausko naudai. Nepaisant  varžovo sėkmės A.Bilotaitė tikino pasiekusi savo tikslą.

L. Sėlenienės nuotr. /Agnė Bilotaitė
L. Sėlenienės nuotr. /Agnė Bilotaitė

„Po tokios rimtos kovos, įtempto laikotarpio, jaučiuosi gerai. Buvo tokių kalbų, kad Klaipėdoje nebus antrojo turo. Tačiau situacija parodė, kad klaipėdiečiai nori pokyčių. Ir aš tai vertinu kaip pergalę“, – teigė A.Bilotaitė.

Simboliška  – abu kandidatai į Klaipėdos merus rezultatų lūkuriavo įsitaisę palei Danę. A. Bilotaitė kavinėje kairiajame upės krante, V.Grubliauskas – kitapus upės  įkurtoje liberalų būstinėje.

Jei ne sutema, politikai vienas kitą būtų galėję stebėti ir susimojuoti. Tačiau draugiškumu lemtingą vakarą nė nekvepėjo. Po sėkmingo pasirodymo antrą kadenciją vadovauti Klaipėdai nusiteikęs V.Grubliauskas apie bendradarbiavimą savivaldybės taryboje su A.Bilotaitės vadovaujamais Klaipėdos konservatoriais kalbėjo be entuziazmo.

„Mano oponentė buvo pakankamai kovinga ir kartais net agresyvokai nusiteikusi. Turiu omenyje jos įžvalgas, įtarimus, nuojautas ir kaltinimus. Atrodytų keista, jeigu politinė jėga, kuri mane kalė prie kryžiaus, apipylė nebūtais kaltinimais ir išvedžiojimais, dabar būtų priimtina“, – galimybę sudaryti koaliciją su konservatoriais vertino V.Grubliauskas.  

V.Grubliauskui vėl tapus Klaipėdos meru, liberalai savivaldybės taryboje užsitikrino 12 mandatų. Su kuo formuos koaliciją, dar neatviraujama. Besibaigiančioje kadencijoje liberalai yra koalicijoje su Rusų aljansu ir partija „Tvarka ir teisingumas“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius